LENTEBIEREN

De keuze van de redactie

Yes! De dagen worden weer wat langer, de temperaturen gaan voorzichtig wat omhoog, de eerste krokussen verschijnen uit de aarde… De lente is om de hoek! Zeker in tijden van pest en corona snakken we dan naar een fris glas lentenat. Onze redactie geeft hun lievelingsbieren prijs.

Thomas Costenoble: ‘Cuvée des Jonquilles’ van Brasserie au Baron (FR). Brasserie au Baron is gelegen op de Schreve (voor de onwetenden de grens tussen West-Vlaanderen en Frankrijk). Een prachtig fris en blond bier dat de belofte van mooie dagen is zich draagt.

Gilbert Declos: ‘Mix Bloem-bik‘, een sour IPA (u leest het goed) van Belgoo. Een blend van 2/3 IPA Bloemekei van Belgoo en 1/3 lambiek van de Lambiek Fabriek. Florale hoparoma’s en fruitige zuren verstrengeld in een sensationele closeharmony. Een unieke smaakbelevenis, die na elke slok naar meer smaakt. Dat heet dan gelukkig zijn.

Joost Houtman: ‘Vedett IPA’ & ‘Duvel Tripel Hop’ van Moorgat Duvel. Als lenteweer betekent terrasjeweer dan weten we het wel. Vooral dan in niet-coronatijden. Beginnen met een frisse Vedett IPA en afsluiten met een Duvel Tripel Hop.

Axel Cleenewerck: ‘Five’, Brasserie Saint-Feuillien. Licht blond, heel verfrissend en met een subtiele bitterheid. Ideaal tijdens deze eerste zonnige dagen te begeleiden zeker tijdens de lockdown!

Yannick de Cocqueau: ‘Passe-Partout’ van de Dochter van de Korenaar. Laag alcoholisch en toch vol smaak. Fruitig, fris, droog en zacht bitter. Een super lekkere dorstlesser met een naam die mij in deze tijden doet wegdromen … had ik nu maar zo’n ‘passe-partout’.

Fedor Vogel: ‘Lentebier’ van Muifel Brouwerij. Al jaren maakt Muifel Brouwerij uit Oss (NL) toonaangevende toegankelijke ‘craftbieren’. En al jaren is het Lentebier één van mijn favorieten. Fris en fruitig als de lente zelf, met een subtiele hoppige afdronk. Eigenlijk geen klassieke lentebock (Meibock), maar meer een Session India Pale Lager. Een prachtbier om te toosten op de lente!

Bart Van der Perre: ‘SUPER 8 Flandrien’ van Brouwerij Haacht: In deze corona tijden moeten we zeker in ons kot blijven, en buiten gaan sporten kan helpen om niet ‘de muren op te lopen’. Waarom niet gaan fietsen dan?  En wat smaakt er nu beter na de inspanning dan een Flandrien?

Luc De Raedemaeker: ‘Saison de Dottignies’ van Brouwerij De Ranke. Dit is voor mij het ideale lentebier: fris, laag in alcohol, bitter, hoppig en verdomd lekker. Laat het zonnetje maar schijnen.

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open