Millican Extra

Ons wekelijks bier

De kaarten zijn geschud, een nieuwe versie van de Brussels Beer Challenge is weer net afgelopen en nu is het wachten tot op Horeca Expo om uit ons lijden te worden verlost en de resultaten te kennen. Ondertussen moeten we het nog doen met wat uit de bus kwam eind 2023, maar je hoort ons niet klagen. We gaan deze vrijdag opfleuren met een Millican Extra, het bier dat bekroond werd als revelatie van de Brussels Beer Challenge 2023 (de Comac-trofee).

Deze zomer heeft Birrificio Mezzopasso bovendien haar 10-jarig bestaan mogen vieren. Voor hen begon alles in juli 2014 in Popoli, in de Abruzzen. Hun passie voor ambachtelijk bier gaat echter verder terug gezien ze al in 1998 als hobbybrouwers actief waren. De oprichters en brouwers van Mezzopasso, Gabriele en Bernardo, hebben stap voor stap van hun hobby een job gemaakt, eigenlijk een vrij gangbaar verhaal onder ambachtelijke brouwers. Door studie, toewijding, inzet en hard werk hebben ze de afgelopen tien jaar een hele weg afgelegd en resultaten behaald waar ze met reden trots op zijn. De Millican Extra is er zeker eentje van. Het bier dat in 2022 reeds brons behaalde, ging vorig jaar gewoon met de hoofdvogel lopen. Dit gaf een kleine, vooral lokaal actieve brouwerij als Mezzopasso plots veel visibiliteit en een stevige boost. In de weken na de bekendmaking, stegen de online bestellingen met 200%. Een mooie erkenning van het werk en de passie die ze in hun bieren steken en een mooie opstap naar een eventuele volgende stap…

Bier: Millican Extra

  • Brouwerij: Birrificio Mezzopasso (IT)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,4%
  • Kleur: Diep koperamber met een wat donkerdere roodbruine gloed. Helder. Vaste, dikke schuimkraag. Mooi bier.
  • Geur/aroma’s: Karamel. Zacht en zoetig tot licht zwoel. Fris fruitig vleugje (rode bessen) en beetje sterker geroosterde mout (melkchocolade). Licht grassig hop aroma.
  • Smaak: Vrij zoete aanzet met vooral karamel. Een goede portie koolzuur verfrist het mondgevoel en draagt letterlijk het bier naar een afdronk waarin de bitterheid het goede gevoel perfect komt uitbalanceren. Doordrinkbaar.
  • Foodpairing: Old Groendal; hertenfilet met bospaddenstoelen, witloof en kastanjepuree; hazelnootkoekjes.

Nu nog beter presteren is natuurlijk een hele klus, maar de heren hebben in ieder geval laten weten de ambitie te hebben om de eerste te worden die er in slagen om hun titel van beste bier van de competitie te verlengen. Maar goed, misschien zou het ook niet slecht zijn dat gewoon één of meerdere andere van hun bieren deze keer wat in de schijnwerpers komt te staan. Antwoord op maandag 18 november tijdens de prijsuitreiking op Horeca Expo.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!