Natur-Elle

Ons wekelijks bier

‘April, april, doe wat je wil!’ klinkt de spreuk en dat slaat dan meestal wel op het weer dat alle kanten uit kan gaan. Van aprilse grillen kun je nu eenmaal niet veel ‘voorspelbaars’ verwachten. Het lijkt wel spontaan op te komen en weer te verdwijnen zonder enig patroon te volgen. Voor ons eerste wekelijks bier van april gaan we dan ook voor iets dat al net zo ‘spontaan’ is, een Oude Geuze.

We moeten hoeven ons niet al te lang af te vragen welke, het wordt er eentje van de Lambiek Fabriek. De steker uit Sint-Pieters-Leeuw – die ondertussen ook weer een eigen installatie heeft geplaatst en zichzelf klaar maakt voor een brouwseizoen in eigen ketels – kaapte tijdens de Brussels Beer Challenge het hele podium. Een ongeziene hattrick. De hoofdprijs was voor de Natur-Elle en daar gaan wij dan uiteraard ook voor !

It is got to be perfect

It is got to be worth it

Yeah

Too many people take second best

Well I won’t take anything less

It is got to be

Yeah

Perfect

Bier: Organic Geuze Natur-Elle

  • Brouwerij: Lambiek Fabriek (BE)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 6,3 %
  • Kleur: Licht wazig goudblond. Dikke en stabiele witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Complex bouquet. Funky, fruitig en kruidig (leer, peper, limoen, mirabelle, mineraal). Wat bloesems en een heel bescheiden vleugje azijnzuur dat niet storend werkt maar eerder iets toevoegt aan de complexiteit.
  • Smaak: Zachte, fruitige aanzet (perzik, appelcompote) met nadien wat meer leerachtige toetsen en Brett. Rond en sappig. Mooi geïntegreerde zuren. Fris droge afdronk met wat meer uitgesproken citrustoetsen.
  • Foodpairing: Fris aperitief en het mag misschien als een cliché klinken, maar laat maar komen die boterham met platte kaas (of pottekeis).
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open