Belgian style gin-tonic
Gin & tonic heeft een eeuwenlange geschiedenis maar is hipper dan ooit. Gin-tonic is een prima aperitief en scherpt de eetlust aan. We presenteren vandaag een 100% Belgische versie van deze trendy drank. We gebruiken Trappist van Orval, Strange Donkey London Dry Gin en Syndrome Tonic Raw. Het resultaat is 100% Belgisch en onweerstaanbaar.
Orval: Dit bier behoeft geen introductie.
Strange Donkey London Dry Gin: Fijne frisse gin met een origineel verhaal. 100% naturel en 100% Belgisch. Strange verwijst naar Vremde, op de fles staat ook de legende van Vremde. “Na veel proeven werd er beslist om te werken met botanicals uit het eigen domein, in combinatie met de exclusieve citrusvruchten als sudashi, yuzu, buddahand, en fingerlime”, aldus Carl Surmont, één van de drijvende krachten achter Strange Donkey.
Syndrome Tonic Raw: Een tonic van Belgische makelij met een evenwichtig smaakprofiel en een lange bittere afdronk.
Ingrediënten:
- 5 cl. Strange Donkey London Dry Gin
- 6 cl.Syndrome Tonic Raw
- 6 cl. Orval
- ijsblokjes
- schijfje schil van een onbehandelde citroen
Bereiding:
Vul een groot wijnglas met de ijsblokjes. Schenk vervolgens de gin en tonic erbij en roer. Voeg het bier toe en werk af met een schijfje citroen.
Foto ©Bart Van der Perre