Raar geval

Vorige week experimenteerden we al een beetje met AI om tot een interessant bier recept te komen en eerlijk het is best intrigerend om te zien wat die kunstmatige brein allemaal tevoorschijn tovert. Daarom ook de gedachte om hier wat vaker mee te spelen en enkele van de interessantere of gewoon leuke bevindingen hier aan bod te laten komen. Have fun!

Ik stelde de vraag welk ‘vreemd’ bier de voorkeur genoot van onze kunstmatige vriend en kreeg het volgende antwoord:

Dat is een leuke vraag! Hoewel ik geen persoonlijke voorkeuren heb, vind ik het concept van Beard Beer door Rogue Ales behoorlijk fascinerend. Het idee om gist te gebruiken uit de baard van de brouwmeester is zowel eigenzinnig als innovatief. Het is een geweldig voorbeeld van hoe creatief brouwers kunnen zijn met hun ingrediënten!

Hoe zit het met jou? Heb jij een favoriete ongebruikelijke bier of een die je graag zou willen proberen?

Het kan die AI waarschijnlijk geen moer schelen wat ik denk, maar toch vriendelijk om er naar te vragen. Bepaalde suggesties?

Er zijn enkele echt bizarre bieren gebrouwen door de jaren heen! Hier zijn alvast drie nogal vreemde concepten:

  1. Whale Testicle Beer door Stedji Brewery: Dit IJslandse bier wordt gebrouwen met walvis-testikels die zijn gerookt in schapenmest.
  2. Pee Beer door Nørrebro Bryghus: Deze Deense brouwerij creëerde een pilsner met menselijke urine als meststof voor de gerst.
  3. Pizza Beer door Mamma Mia!: Dit bier wordt gebrouwen met tomaten, basilicum, oregano en knoflook om het een pizza-achtige smaak te geven.

Zou je dapper genoeg zijn om een van deze te proberen?

En toch weer die wedervraag … oprechte interesse uiteraard!

Dan toch maar even doorvragen over dat baardbier en begrijpen wat het productieproces ervan zo uniek en interessant maakt. Kort samengevat:

De gist voor Beard Beer wordt geoogst uit de baard van de brouwmeester, John Maier. Hij heeft negen haren uit zijn baard genomen en naar een laboratorium gestuurd om de gist te laten testen en opkweken. De gist die uit de baardharen werd gehaald, bleek een nieuwe stam te zijn, mogelijk een hybride van de bestaande giststam van Rogue, genaamd ‘Pacman. Of we ‘hybride’ hier moeten begrijpen als het feit dat er misschien ook nog kaasschimmels of andere gistende etensresten in zijn baard zaten wordt in het midden gelaten. Het bier wordt vervolgens gebrouwen met deze unieke gist, samen met andere ingrediënten zoals Sterling hoppen, Munich, Crystal 15, en Pilsner mouten.

Conclusie: Dit proces maakt Beard Beer een echt uniek product in de bierwereld. Alvorens af te sluiten met … ja hoor, een wedervraag: Zou je het willen proberen?

Uiteraard … en jij?

Alla gebruikte beelden komen uit de AI-hoed.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Prijsuitreiking op 18/11 tijdens Horeca Expo