Simpele pastasalade & Chimay Dorée

Een eenvoudige pastasalade met sappige pruimtomaten en romige mozzarellabolletjes, is een perfecte maaltijd op een lentedag. We openen een flesje Chimay Dorée en het feest is compleet.

Ingrediënten:

  • 300 gr pruimtomaten in blokjes gesneden
  • 200 gr mozzarella in blokjes
  • 350 gr gaargekookte schelpjespasta
  • 10 blaadjes basilicum
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Meng de tomaten, pasta en mozarella in een grote kom.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de basilicum toe.
  4. Overgiet rijkelijk met olijfolie

Foodpairing:

De frisse en rijke smaken van de pastasalade smeken om fris bier. We kiezen voor een Chimay Dorée. De kruidigheid (koriander) en de licht bittere toets van het bier passen perfect bij de pastasalade. Het is een frisse lichte combinatie.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!