Kropsla is nog maar moeilijk weg te denken uit ons menu. Verse sla bestaat voor 95 procent uit water, is gezond en super smakelijk. Kropsla is het hele jaar door verkrijgbaar. De verfijnde smaak maakt het de meest populaire slasoort. Kropsla heeft grote, lichtgroene bladeren die een losse krop vormen en gemakkelijk van de stronk loskomen. Vandaag maken we een slasoep met gerookte zalmsnippers. We drinken hierbij een Gouden Carolus UL.T.R.A van Brouwerij Het Anker.
Ingrediënten:
- 1/2 kropsla
- Twee fijngesnipperde witte uien
- 75 cl kippenbouillon
- 5 cl room
- 50 g gerookte zalm in snippers gesneden
- Klontje hoeveboter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Was de sla en snij in grove stukken.
- Smelt het klontje boter en stoof de ui aan.
- Voeg de sla na een paar minuten toe en stoof een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel zachtjes sudderen tot de soep gaar is.
- Mix en kruid met peper en zout.
- Werk af met de room.
- Schep de soep in borden en strooi er de zalmsnippers over.
- Serveer met brood.
Pairing:
Gouden Carolus UL.T.R.A.is een licht bier met een laag alcoholvolume. Het is zacht en licht kruidig met een droge afdronk. Het lichte en zachte bier past uitstekend bij de zijdezachte en frisse soep. Dit is een mooie lentepairing.