EXCLUSIEF: DE BIERKEUZE VAN THOR

Thor, de Noorse god van de donder en zoon van oppergod Odin en godin Freya neemt een belangrijke plaats in binnen de Noorse mythologie. Thor is niet alleen een buitenbeentje in de Noorse mythologie maar ook onder de ‘comic’ superhelden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de verwaande miljardairszoon Tony Stark (Iron Man), de supersoldaat Steve Rogers (Captain America) en de op de vlucht geslagen wetenschapper Bruce Banner (The Incredible Hulk) is Thor de enige god in het gezelschap.

Als kind was Thor al  zo sterk als een os. Daarnaast was hij een moeilijk(e) op te voeden kind/puber. De papa was niet veel thuis (dat heb je nu eenmaal met een oppergod) en waar Freya rondhing als godin van de vruchtbaarheid, weten we ook niet. Feit is dat zijn opvoeding werd uitbesteed aan de bliksemgeesten, Vingnir en Hlora. Hij groeide uit tot een reusachtige man met enorme krachten. De magische hamer Mjöllnir, gemaakt door dwergen, gaf hem nog meer kracht. Elke keer als hij de hamer wierp verschenen er machtige bliksemschichten aan de hemel. De hamer keerde als een boemerang na elke worp terug in de hand van Thor. Hij was een man van actie en scheurde met zijn bokkenwagen aan gigantische snelheden door het luchtruim. Daarnaast was hij een ware liefhebber van vrouwelijk schoon en van … bier. Een greep uit zijn kelder:

  • Thor Saison: Een echte Belgische saison van de Belgian Craft Beer Company.
  • Valduc Thor: Een stevig bruin bier met toetsen van koffie en chocolade van Brasserie Valduc.
  • Cré Tonnere: What’s in the name, een blond bier van Brasserie Silly
  • Storm & Bliksem:  Een donkerblonde double IPA van Brouwerij de Molen.
  • Loki Golden IPA: Loki is de geadopteerde en gluiperige broer van Thor en een IPA van Brouwerij Walhalla.
  • Rye The Lightning: Een zomerse ‘hopknaller’ van Brouwerij Bliksem, voor op terras net voor een zomers onweer.

Weetje : In de film The Avengers: Endgame van Marvel drinkt Chris Hemsworth die Thor vertolkt twee bieren van The Creature Comfort Brewing Company, namelijk de Athena Berliner Weisse  en de  Tropicália IPA.

Cover © Pixabay

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open