Spaghetti, broccoli & Averbode

Spaghetti, broccoli & Averbode!

Zin in iets romig en lekkers? Deze spaghetti met broccoli is verrassend eenvoudig en hartverwarmend lekker. perfect comfortfood voor een doordeweekse avond. serveer met een frisse Averbode en je zit helemaal goed.

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 3 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 el slagroom
  • 350 g spaghetti
  • geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

  • blancheer de broccoli 10 minuten in gezouten water.
  • verhit olie en boter in een pan, fruit de ui 5 minuten op zacht vuur.
  • laat de broccoli uitlekken, voeg de roosjes toe aan de pan en roer goed om.
  • voeg de slagroom toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • mix het geheel tot een puree en breng op smaak met zout en peper.
  • kook intussen de spaghetti beetgaar in gezouten water, giet af en meng met de broccolipuree.
  • werk af met geraspte kaas en serveer meteen.

Foodpairing

De fruitige toets en zachte moutigheid van de  Averbode vormen een elegante match met de romige broccoli en de volle pasta. de frisse bitterheid van het bier houdt het geheel licht en behapbaar, terwijl de fruitige aroma’s mooi aansluiten bij de groenten. een pairing die de eenvoud van dit gerecht naar een hoger niveau tilt.

Honger naar meer? Klik hier!

Cover © Bart Van der Perre

Averbode
Averbode
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk