STIBON

Cursus in België

De biersector bruist in de Lage Landen als nooit tevoren. Nieuwe kleine onafhankelijke brouwerijen zien overal in België en Nederland het levenslicht. Gevestigde (familiale) brouwerijen vinden tegelijkertijd een nieuw elan. De goesting is nog nooit zo groot geweest om even heerlijk als uniek bier op de markt te brengen. De dorst naar nieuwe inzichten, kennis en contacten moet daarom dringend gelest worden en dat kan binnenkort ook in België.

De van oorsprong Nederlandse bieropleiding StiBON komt naar België. StiBON, de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland slaat de handen in elkaar met BeComev (Brussels Beer Challenge, BEER EXPERIENCE, Bier Grand Cru, …). De eerste lesdagen gaan door op 28, 29 en 30 november in Brussel.

Het lesmateriaal werd aangepast aan de Belgische context. Hetzelfde gebeurde met het docentenkorps. De Nederlandse moederorganisatie bewaakt de filosofie van de opleiding. De StiBON opleiding is er voor iedereen die meer wil weten over bier. Van horecaondernemers en hun personeel, sales van brouwerijen en particulieren die hobbymatig in bier geïnteresseerd zijn. StiBON is 100% onafhankelijk.

Tijdens de opleiding StiBON Bierambassadeur 1 leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komt de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod, de manier waarop deze in het brouwproces worden verwerkt en de magie van de vergisting waarmee we uiteindelijk bier verkrijgen. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, en ook de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en gastronomie. De opleiding is bedoeld voor alle personen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben voor professionele doeleinden of gewoon uit pure interesse. Voordeel van de opleiding is dat deze ook geconcentreerd wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen. De vervolgopleiding op niveau 2 is een belangrijke stap naar het internationaal erkende diploma ‘Diplom Biersommelier’.

Praktisch:

Data: Maandag 28 tot en met woensdag 30 november telkens van 09:00 tot 16:00

Locatie: BeComev – Mérode straat 60 | B-1060 Brussel (naast Station Brussel Zuid)

Docenten:

  • Elise Vandoninck (Brouwerij Cabardouche)
  • Sven Dekleermaeker (Duvel Moortgat)
  • Sep Roggeman (Brouwerij Lindemans)
  • Yannick de Cocquéau (BeComev)
  • Luc De Raedemaeker (BeComev)

Prijs: € 556,40 excl. BTW (€ 673,24 incl. BTW) – incl. cursus, te proeven bieren, broodjeslunch en examen.

Inschrijving: https://stibon.nl/opleiding/stibon-bierambassadeur-1-belgie/

Contact: Luc De Raedemaeker ([email protected] / +32 477 47 44 07

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open