TALKING HEADS

Jo Panneels

Opgegroeid tussen het bier, als kleinzoon van de café-uitbaters van ‘Het Gildenhuis’ te Dworp, waar Geuze en Kriek een prominente rol vertolkten (Eerst Winderinckx, nadien De Koninck & Gebroeders). Professioneel: Na een opleiding Psychiatrisch verpleegkundige heb ik steeds gewerkt met mensen met een afhankelijkheid van Alcohol. Nadien heb ik de overstap naar de retail (Colruyt) gemaakt. Sinds jaar en dag ben ik bierliefhebber en in 2008 begonnen experimenteel te blenden met lambieken en krieken. Ik ben nu bierconsulent bij Colruyt & tegelijk met een eigen project bezig … zo ben ik dus een van de oprichters van de Lambiek Fabriek.

Naar wat kijkt u graag?

Naar alles wat ‘mooi’ is! Het moet hem wel in de kleine dingen zitten en absoluut niet perfect zijn, links en rechts een hoekje af hebben we zelfs liever!

Wat leest u graag?

Ik ben op zich geen lezer. Je zal mij niet betrappen met een roman in de hand. Uiteraard wordt er gelezen, maar het zal eerder vaktechnisch of actualiteit zijn.

Naar wat luistert u graag?

Als jongste van 3 broers kreeg ik muziek met de paplepel mee. Cassetjes van Public Enemy en Beastie Boys heb ik grijs gedraaid. Hiphop is lang mee gegaan, onder het moto, hoe lager de broek, hoe beter alles zit! Nu is het een eerder eclectische muzieksmaak: Soul, Funk, streepje reggae of een vette Surfgitaar gaat er wel in en the beats & the rhymes zijn nooit ver weg.

Met welke persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Op zich ben ik al blij als ik om de zoveel tijd een goeie pint kan gaan pakken met de vrienden, meer hoeft dat eigenlijk niet te zijn. Mochten we toch kunnen kiezen, met een Chuck Berry of een Elvis Presley. Altijd Rock & Roll.

Wat is uw beste bierherinnering?

De eerste schuimkoppen die verschenen door de vergisting op onze vaten van de eerste batchen lambiek, die we zelf gebrouwen hadden. ’t Is gelukt!

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Momenteel kijken we vooral naar ons zelf om onze Lambiek Fabriek verder uit te bouwen, zowel in volume als in aantal producten en focus houden op de kwaliteit. We zijn een paar jaar geleden fars geweest en lambiek beginnen brouwen, nu moeten we bevestigen en vooruit gaan.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Verzorg het eindproduct, m.a.w., juiste stockage/bewaring, correct schenkritueel (temp, proper glas,…). Al het omgekeerde is eigenlijk zonde.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Voor mij mag het een volledige diner zijn met toppers van bieren, maar geen dessert, dit vervangen we door een Rochefort 10!

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open