tussen een Waalse en een Vlaamse familiale brouwerij?
Er beweegt wat bij de Belgian Family Brewers. Twee van de leden, namelijk Dubuisson in Pipaix en De Brabandere in Bavikshove, kondigen een gezamenlijk project aan. Welke vorm dit zal aannemen? Een ‘huwelijk’? Gezamenlijke distributie? Een evenement? … Beide brouwerijen hebben in ieder geval een zeker ‘rijpheid’ bereikt en cumuleren maar liefst 375 jaar brouwkunst (250 jaar voor Dubuisson en 125 jaar voor De Brabandere). Er werd wel een ballonnetje opgelaten, maar de ‘pater familias’ van beide partners, respectievelijk Hugues Dubuisson en Albert De Brabandere, blijven eerder vaag als het de concrete plannen betreft. En wat ‘ongewis’ blijft is uitstekend voer voor geroddel. De redactie van Bier Grand Cru liet zich alvast even gaan …
Stel dat er effectief een huwelijk in de lucht hangt, hoe gaan ze dan uitmaken wie de bruidsschat voor zijn rekening moet nemen? Gaat die worden geschat op 10 foeders Petrus Aged Pale of zal het eerder gaan over een vijftigtal vaten Nuits Saint-Georges waarin Bush de Noël heeft zitten rijpen? Welke bieren gaan de revue passeren op de trouwreceptie? Welke traiteur krijgt de eer het diner te voorzien (dat vanzelfsprekend wel met bijpassende bieren zal zijn). Dat de ‘mixologist’ zich tijdens het feest volledig zal kunnen laten gaan is alvast een feit gezien De Brabandere al even geleden hun ‘Sour Blend’ programma lanceerde en ook Dubuisson zich in de wereld van de cocktails gewaagd heeft (zie ook BGC#12). Maar gaat die mixologist zich (na een paar glazen) ook verder riskeren en krijgen we binnen kort een ‘Petrush Ambrée’ om de avond mee af te sluiten?
Nu ja, we fantaseren er waarschijnlijk op los … veel speculaties en weinig concreets. Een echt huwelijk zal waarschijnlijk ook wel niet aan de orde zijn, maar dat er ‘iets’ broedt is wel zeker …
TBC en we houden jullie op de hoogte.