WEEKEND DER SPONTANE GISTING

30ste editie

De Opstalse Bierpallieters organiseren het 30ste Weekend der Spontane Gisting. Hiermee kan de vereniging claimen dat ze het langst lopende festival organiseren gewijd aan bieren van spontane gisting. Tijdens dit unieke bierfestival serveren ze dus voornamelijk lambiek, kriekenlambiek, geuze, kriek, framboos, faro en de andere specialiteiten van alle lambiekbrouwerijen en geuzestekers. Van de basis tot de meest exclusieve blends en bottelingen. Het geheel wordt aangevuld met de bieren van de Buggenhoutse brouwerijen. En ook daar is er eentje jarig … Malheur wordt 25 en er zal dus zeker Malheur Anniversario 25 vloeien dat weekend.

Leuke bijkomstigheid is dat de Bierpallieters ook de gewoonte hebben om als ze een jubileum hebben, zelf een Oude Geuze te blenden. Je vindt dus ook die brouwsels terug op het festival. Om een optimale beleving van de verschillende producten te garanderen kiest de organisatie ook voor een bediening aan tafel. Op die manier krijg je jouw bier steeds geserveerd door iemand die de producten kent en er ook een extra woordje uitleg bij kan geven. Nee daar nog eens de typische boterhammen met kop of met platte kaas en radijsjes bij en we zijn er vrij zeker van dat jouw vreugde al even spontaan komt opborrelen.

Wie af en toe wenst af te wisselen of voor wie al dat spontaan gedoe minder genegen is, worden ook de bieren van brouwerij Bosteels en van brouwerij De Landtsheer (ofte Malheur) voorgesteld. Deze laatste viert dit jaar het 25 jarig bestaan van Malheur en brengt daarvoor een gelimiteerde variante van de Malheur 10 op de markt. Laat ze smaken.Leuk extraatje is dat veel brouwers / stekers dat weekend ook even langs komen en gezien ze dan zelf niet moeten schenken hebben ze wel wat tijd voor een babbel.Cover foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open