WILD ADAM

Ons Wekelijks Bier

Die Wild Adam is echt geen zuiver bier … letterlijk dan. Dit prachtbrouwsel is namelijk een blend van 50% appelcider en 50% lambiek. Manu De Cort (De Cort Distillery) en Andy De Brouwer (Les Eleveurs en Beste Maître d’Hôtel van België 2019) hebben een drietal jaar de tijd genomen om de perfecte samenstelling voor deze hybride te vinden.

Wat herkomst betreft is het wel helemaal zuiver : 100% Pajots. Belgische Jonagolds worden meteen na de oogst in Pepingen verwerkt tot appelcider. De lambiek komt uiteraard uit het Pajottenland en het is een 50-50 blend dat voor een jaar op vat zal worden gelegd om verder te gisten en rijpen. Nog wat jonge lambiek toevoegen bij het bottelen zodat het geheel kan nagisten op de fles en een frisse pareling kan ontwikkelen. Daarna is het enkel nog genieten.

Het bier werd in beperkte oplage geproduceerd dus zou het kunnen dat je even moet zoeken voor een fles. De volgende ‘cuvée’ wordt in 2023 verwacht. Geduld is een mooie deugd.

Bier: Wild Adam

  • Producent: De Cort Distillery (BE)
  • Volume: 75 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5%
  • Kleur: Bleek gele kleur en vrij troebel. Snel verdwijnende schuimkraag.
  • Geur/aroma: Funky, beetje vineus. Fruitig (groene appeltjes en een vleugje citrus). Florale (witte bloesems) toetsen. Wat hout en een fenolisch kantje (boerderij). Fris, complex en best elegant.
  • Smaak: Lichte, fruitige aanzet met een klein zoetje. Accent op de (groene) appeltjes met toetsen van zure bessen (kruisbes). Zacht en weinig intens koolzuur. Fris zure, fruitige en mooi droge afdronk.
  • Foodpairing: Oesters (Utah Beach bijvoorbeeld), Crottin (en ga eens voor een ‘lokale’ van bij De Volle Maan i.p.v. de klassieke Chavignol), appelbollen, … of hou het super simpel bij kip met appelmoes en verse frietjes.

De eerste botteling van deze Wild Adam haalde meteen een gouden plak op de 10e editie van de Brussels Beer Challenge.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open