WINTERKONINCK 2022

Deze nacht schakelen we over van zomertijd op wintertijd. Jíj kan dus op zondagochtend een uur langer uitslapen, maar bij Stadsbrouwerij De Koninck is het alle hens aan dek om de biertap aan te sluiten op een niéuw vat. Want vanaf zondag 30 oktober stroomt er opnieuw Winterkoninck uit de tap. Brouwmeester Sven Dekleermaeker houdt tradities graag in ere en besliste om ook deze winter een gelimiteerde batch van het populaire winterbier te brouwen. Winterkoninck is enkel en alleen tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt. Ho, ho, ho… nu nog sneeuw

In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over van zomertijd naar wintertijd. Drie uur wordt dan twee uur. Traditiegetrouw stroomt er bij die overschakeling ook een nieuw bier uit de tap bij Stadsbrouwerij De Koninck: Winterkoninck.

Winterkoninck is geïnspireerd op het Bolleke, maar de brouwmeesters gebruiken speciale mouten. Vandaar de donkere robijnrode kleur. Het bier heeft de perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterd (van de donkere mout).

Het winterse bier blijft beschikbaar tot het begin van de lente (2023) en is enkel in de bar van de brouwerij te proeven. Je proeft het winterbier ook wanneer je de brouwertour aanvangt. Wie Winterkoninck mee naar huis wil nemen, kan het bier – net als alle andere bieren die je in de brouwerij op vat vindt – laten tappen op de brouwerij in een crowler. Ook tof om cadeau te doen!

Stijl: Winterbier
Aroma: 
Perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterde aroma’s van de donkere mout
Hop: 
Saaz-Saaz
Looks:
 Diep amberkleurig en licht troebel met een crèmekleurige schuimkraag

 Cover © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open