Artikels

Blue Stilton wordt door de Engelsen de ‘Koning der Kazen’ genoemd. Deze pikante blauwaderkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De kaas is beschermd en mag maar in zes kaasmakerijen worden...

De kaas van Orval wordt vervaardigt in ‘Fromagerie de l’Abbaye d’Orval’ onder het toezicht van de Trappisten. De kaasmakerij en brouwerij zijn gelegen in Villers-devant-Orval, een dorpje in de Gaume....

In het recentste nummer van Bier Grand Cru stelt wijnjournalist Alain Bloeykens dat België een echt wijnland is. Zijn argumenten kan u lezen in het magazine. Voor ons was het...

Skrei & Valeir Blond Skrei is een geweldige lekkernij uit Noorwegen. Het vlees is witter en vaster dan dat van de gewone kabeljauw. De skrei staat ook bekend om zijn...

Carrefour pakt uit met een exclusief gamma charcuterie ‘De Belgen’. Hun promo luidt als het volgt: “Bij de borrel, als voorgerecht of in een gratin: ga voor de authentieke smaken...

Bloedworst met rode kool Bloedworst met appel en rode kool is een echte Belgische klassieker. Het is bovendien een budgetvriendelijk en eenvoudig te bereiken gerecht. Ideaal dus voor een winterse...

Bier, in alle verscheidenheid van kleur, geur en smaak, staat vandaag de dag volop in de belangstelling. Op de golven van de bierrevolutie die vanuit Amerika tot ons kwam veroverden...

U houdt van geitenkaas en zeker wanneer die in as gerold is? Deze oeroude bewaartechniek met as maakt de kaas nog wat pittiger. Hierbij onze tips voor de perfecte bier-geitenkaas...

Dat de liefde van de man (én de vrouw!) door de maag gaat, dat weet iedereen. Tijd dus om je liefste met Valentijn te verwennen met een opwindende culinaire verrassing....

Saltimbocca alla Belgica Saltimbocca betekent letterlijk ‘spring in de mond’ vanwege de volle en overheerlijke smaak van dit eenvoudige vleesgerecht. De lekkernij is oorspronkelijk afkomstig uit de Italiaanse hoofdstad. Maar...

nu de bierbar nog! Overmorgen mogen onze kappers onder strikte voorwaarden de deuren openen. Volgens onze premier Alexander De Croo is lichaamsverzorging essentieel: “We zijn er ons van bewust dat...

Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. De kaas heeft de kenmerkende grote gaten gemeen met zijn Zwitserse neef. De karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het...

Onglet met sjalottensaus De ‘onglet’ of ‘beenhouwersbiefstuk’ is één van onze meest favoriete stukjes rundvlees. De ‘onglet’ is de verlenging van het middenrif van het rund. Het is een zeer...

De Boulette d’Avesnes ziet eruit als een kegel. De kaas wordt geproduceerd in Nord-Pas de Calais en was oorspronkelijk arme mensen kost. Tegenwoordig wordt de kaas vrijwel geheel gemaakt uit...

Pizza! Legende of niet de pizza zou afkomstig zijn uit het Middellandse zeegebied waar men de gewoonte had om een soort platte broden te maken die dienst deden als bord....

Hoeveel pech kun je hebben? Je kunt zonnepanelen gelegd hebben in december 2020, de Jonagold appels in de supermarkt kunnen op zijn of je kunt indirect verantwoordelijk zijn voor de...

Gewokt witloof & Grimbergen Blanche ‘Ollanders’ noemen het Brussels lof, Fransen chicorée of endives. Aan de overkant van de grote plas gaat het goedje over de toonbank als Belgian Endives....

Op 21 januari 1793 wordt de Franse koning Lodewijk XVI in Parijs onthoofd op de guillotine. Met de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789 begon de Franse Revolutie...

Eylenbosch Oude Gueuze Zoals beloofd de smaakbeschrijving van de nieuwe Eylenbosch Oude Gueuze ‘Prematuurke’. Prematuur betekent voor de verduidelijking ‘vóór de rijpheid’. De term wordt meestal gebruikt voor een baby...

Tussen 1947 en 1989 ging de wereld gebukt onder de Koude Oorlog. De VS en de Sovjetunie bedreigden elkaar met kernwapens en sleurden mekaar mee in een peperdure wapenwedloop. Eén...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025