HET ULTIEME STOOFVLEES

met Westmalle Dubbel

Enkele jaren geleden schreef ik samen met Filip Jans en Carl Surmont het boek ‘De mijne is den beste: Het stoofvleesboek’. In de publicatie geven sterrenchefs, frituur uitbaters, BV’s, huismoeders en scouts leiders hun geheime stoofvlees recept vrij. Het resultaat was een smakelijk boek met een brede waaier aan recepten. Tijdens een recente content controle op onze blog, merkte ik dat ik mijn eigen recept nooit heb gedeeld, dus bij deze. En geloof me vrij de mijne is echt den beste. Er is geen twijfel mogelijk.

Ingrediënten:

  • 1 kg stoofvlees van rund
  • 75 cl Westmalle Dubbel
  • 3 fijngesnipperde grote uien
  • 2 geplette teentjes look
  • 100 bruine kandijsuiker
  • Twee sneden wit brood (korsten verwijderd)
  • Mosterd
  • Kruidentuiltje
  • Boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een kookpot.
  2. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Braad het vlees aan (eventueel in meerdere keren).
  4. Haal het vlees uit de kookpot en voeg een klontje boter toe.
  5. Stoof de uien en de look aan in de boter.
  6. Voeg het vlees en de Westmalle toe.
  7. Voeg het kruidentuiltje en suiker toe.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Smeer de mosterd op de boterhammen en leg de boterhammen op het vlees.
  10. Laat drie uur zachtjes garen.
  11. Serveer met frieten en een witloof- of groene salade naargelang het seizoen.

Pairing:

We schenken een glas Westmalle Dubbel bij dit zalige gerecht. De zoete inborst van het bier past mooi bij de licht zoete saus. Het bittertje in het bier zorgt voor de nodige spanning in het huwelijk. Geen van de beide partners overheerst de andere.

Cover © Visit Flanders

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!