De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek product uit … de Oosterschelde. Deze kreeft heeft een fijnere en zachtere smaak dan sommige soortgenoten en bovendien komt de kreeft supervers op...
Als men ‘grand cru’ letterlijk vertaalt, spreekt men van ‘de grote oogst’. Hierbij wordt niet letterlijk gedoeld op de grootte van de oogst. Maar de term slaat op de kwaliteit...
Buffalo Belgian Stout “You don’t know the power of the dark side”, is een van de beroemdste quote’s van Darth Vader. Stout is een donkere bierstijl waarvan grote bekendheid niet...
Voor Wereldoorlog Twee was het konijn een belangrijke bron van vlees en calorieën voor de werkende klasse in ons land. Bijna iedereen hield konijnen. Deze diertjes eten quasi alles: gras,...
Er was een tijd -niet zo gek lang geleden- dat mensen zich verzamelden in een ruimte, waar ze eten bestelden dat in een keuken bereid werd en dan aan tafel...
Bronckhoster Nightporter Steve Gammage, de stichter en eigenaar van de Bronckhoster Brewing Company is een aangespoelde Brit. Hij werd geboren in Richmond UK in de provincie Yorkshire, niet ver van...
Asperges zijn vandaag de dag het hele jaar door verkrijgbaar. Lekker ‘vers’ uit Peru of – the horror… the horror… – plat gekookt in een glazen potje. De Peruviaanse asperges...
We zijn vertrokken. Met Witte Donderdag start morgen het paastriduüm. Een periode waarin we het lijden, de dood en de verrijzenis van Christus herdenken. Ook Goede Vrijdag en Stille Zaterdag...
De keuze van de redactie Yes! De dagen worden weer wat langer, de temperaturen gaan voorzichtig wat omhoog, de eerste krokussen verschijnen uit de aarde… De lente is om de...
Malheur Bière Brut is een exclusief bier met 11% alcoholvolume van de brouwerij De Landtsheer in Buggenhout. Zo’n Bière Brut doorloopt het hele productieproces van een echte Champagne. Het basisbier...
Nee hoor geen aprilvis want natuurlijk stoppen we Hanne, Marthe en Klaasje niet in een potje. We hebben het hier over het ‘potjesvlees’ uit de Westhoek. Deze lekkernij is onlosmakelijk...
Virtueel aperitieven is een ding en doe je met deze drankjes Nu velen van ons van thuis uit werken, vloeien werkdagen bijna geruisloos over in weekends. Maar vandaag is het...
Jean Sur Mer moet een van de eerste Belgische foodtrucks ooit geweest zijn. Al meer dan een decennia bewijst het bedrijf dat duurzaamheid en slim ondernemen het recept zijn voor...
Wandelen is iets dat we nu nog eens WEL mogen doen en dan kan het bijna niet anders of je hebt ook die pluizige, witte dingetjes in de velden zien...
Skrei & Rye Pale Ale Skrei is een kabeljauwachtige die leeft in de Barentszee, ten noorden van Noorwegen en Rusland. In de loepzuivere en ijskoude zee voelt hij zich als...
Eigenzinnig, modern, on-Belgisch zijn predicaten die slaan op brouwerij VBDCK. De ‘Kerel’ bieren die ze brouwen zijn stuk voor stuk frivole nieuwkomers in het Belgische bierlandschap. De roots van Kerel...
“In 2014 riep de Amerikaanse nieuwswebsite Mashable het station uit tot het mooiste ter wereld. Mashable zet in zijn wereldwijde top tien zelfs stations als dat van Stockholm, Grand Central...
Op het eerste zicht lijkt deze kaas op Blue Stilton, zowel qua formaat als qua vorm. Ook de blauwschimmel is identiek. Maar opvallend aan de ‘Shropshire’ is de gele kleur....
Alle bars, cafés, restaurants en andere horecazaken moeten verplicht de deuren sluiten tot 3 april aanstaande. Over het nut van deze draconische maatregel willen we het niet hebben. Wijze mannen...
Vandaag weer eens een vrijdag de 13e, maar er zijn ergere dagen … hoewel … morgen is het bijvoorbeeld ‘Steak & Blowjob’ dag. Het is een hele simpele feestdag, geen...