CH’TI TRIPLE & VIEUX LILLE

‘Bienvenue chez les Ch’tis’ is een Franse film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De film trok in Frankrijk meer dan 20 miljoen bezoekers. en verbrak het record van de meer dan 40 jaar oude film ‘La Grande Vadrouille’. Tussen haakjes Ch’ti of Ch’timi is een scheldnaam voor de bewoners van de Franse regio Hauts-de-France. De film heeft ‘le Nord’ als vakantie- en culinaire bestemming op de kaart van de Fransen gezet. De lokale stinkkaas, ‘Maroilles’ kreeg een ware heldenstatus. We combineren vandaag twee prachtige streekproducten.

De ‘Vieux Lille’ is een rijpe Maroilles kaas die drie maanden geweekt is in pekel. De kaas ruikt heel sterk, maar dat is nou juist hoe de inwoners van Lille hem graag hebben. Het pekelen gebeurde noodgedwongen om de bewaringstermijn te verlengen. De kaas was een absolute favoriet van de mijnwerkers uit de streek.

Ch’ti Triple is een volmondig bier van Brasserie Castelain dat in 1997 op de markt kwam. Het koperblonde bier is vol met hinten van gekarameliseerde mout, honing, kruiden en een volle alcoholrijke afdronk. De zoete inborst van het bier geeft weerwerk aan de kaas en vervolledigt het smaken spektakel in je mond. Dat is een machtige combinatie.

Geen bierliefhebber? Dan kun je nog steeds voor een koffie gaan als begeleider en je de memorabele scène uit de film hervisualiseren, waarin Antoine de Maroilles laat ontdekken aan Philippe.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open