Tomaat Garnaal en garnaalkroketten zijn een ode aan het uitstervende ras van de Belgische garnaalvissers. Het grijze goud uit de Noordzee wordt algemeen erkend als de fijnste in zijn soort,...
Uinta Brewing Company Earth, Wind & Beer is de slogan van Uinta Brewing Company. De bieren worden op een ecologische verantwoorde manier gebrouwen, de energie is afkomstig van windmolens en...
Le Petit Fagnard is een rauwmelkse kaas gemaakt van volle koemelk door Fromagerie du Troufleur. De kaasmakerij ligt temidden van de prachtige natuur van de Hoge Venen in het dorpje...
Wij zijn dol op vistaart. Hij is romig, vullend en verrukkelijk. Er is weinig wat er tegen opkan, ongeacht het seizoen. We hebben het geluk dat ons landje aan de...
Komend weekend brengen het Antwerps Bier College en de Stadsbrouwerij (brouwerij De Koninck) voor de negende keer hulde aan Modeste Van den Bogaert met een festival naar zijn imago. Vaste...
St.Bernardus Abt 12 is het paradepaardje van onze brouwerij en wordt beschouwd als één van de beste bieren ter wereld. Abt 12 wordt gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens...
Een blikje sardienen in olie kan een banaal gerecht zijn of kan een ware traktatie zijn. De artisanale visconserven van Jean de Luz behoren tot deze laatste categorie. De visjes...
Zondag 6 oktober Oktober is in zicht en dan is het weer tijd voor Open Bedrijvendag. Ook dit jaar zullen de eerste zondag van oktober enkele bedrijven hun deuren openen...
De bereiding van deze artistieke Nederlandse kaas is gebaseerd op de productiewijze van de beroemde Italiaanse Gorgonzola. Het is echter een Nederlandse kaas gemaakt met melk uit Nederland. De kaas...
De keuze van The Black Panther Black Panther is in meerdere opzichten een speciale superheld. Uiteraard heeft hij wel een reeks krachten die hem niet alledaags maken, maar hij staat...
Na het verdwijnen van onder meer Ekla en Wiels was er niets meer over, maar dankzij Brasserie de la Senne wordt er nu opnieuw pils gebrouwen in Brussel. “Het was...
Dit is een prachtige combinatie voor een warme nazomerse dag. Ventresca is het zachte vlees van de buik van de tonijn. Het visvlees is uitzonderlijk van smaak. Het is het...
Een jaar terug lanceerde Brouwerij De Halve Maan uit Brugge het alcoholvrije speciaalbier SPORTZOT (0,4%). Het merk veroverde in korte tijd de Belgische én de Nederlandse markt. Deze zomer kondigde...
De tomaat is een vruchtgroente en komt in veel variaties voor. De tomaten onderscheiden zich van elkaar door de grootte, vorm, smaak of stevigheid. We kiezen voor dit gerecht voor...
Nieuwe hopspot in Antwerpen. Lien Ceulemans en Diederik De Gryse openden een paar weken geleden een nieuwe bar aan de Ernest Van Dijckkaai met als focus natuurwijnen en ‘craft’ bieren...
Vandaag is het de verjaardag van Hildegard von Bingen. Zij mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat...
Zondag 22 september Zondag 22 september laten ze in Brussel weer eens de auto links liggen. Een weekje later dan sommige andere grote steden, maar dat is dan ook om...
Wat drinken we op deze ongeluksdag? Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag waarop de kans om een ongeval te hebben of ontslagen te worden volgens velen net iets groter is...
Coxinhas zijn een typische Braziliaanse snack. In het land van de Samba vind je deze lekkernij in de populaire snackbar op de hoek, in een chic restaurant, in elk voetbalstadion,...
Vrijstaat Vanmol brouwt ambachtelijk bier in blik voor Air Antwerp Vandaag vinden de allereerste lijnvluchten van Air Antwerp plaats. De nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij die voortaan de Scheldestad met London City...