Artikels

Inderdaad een Belgische variant op de klassieke ‘Boeuf Bourguignon’. Een misschien wat vergeten maar zalig stoofgerecht, dat zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Het vraagt wat voorbereiding, maar dat is absoluut...

en ‘Oude Kriek’ … D’oh! Makreel is één van de duurzaamste vissen ter wereld. Daarnaast is het ook nog een van de gezondste en lekkerste. De vette vis is super...

Sympathy for the devil (Scene 2) Brouwerij het Anker dateert uit 1304 en is hiermee een van de oudste brouwerijen van ons apenlandje. Lucifer werd begin 1980 door de toenmalige...

Roken is al eeuwenlang een ‘smakelijke’ manier van conserveren. Het is een ambacht dat van van vader op zoon wordt doorgegeven. Zalm, zout en rook smelten samen tot een prachtig...

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by...

Een beetje stout zijn, kan soms heel lekker zijn. Provocerend, een tikkeltje stout, politiek volledig incorrect, schandalig, , …. maar o zo lekker en genoemd naar een band in de...

Sympathy for the devil (Scene 1) Een sterk Belgisch blond met ballen is een adequate omschrijving voor de Satan Gold. Dit klassieke bier wordt gebrouwen door Brouwerij De Block uit...

Black Saxon Akkoord, de titel is een boutade en niet geheel waarheidsgetrouw, maar Schwarzbier en pils hebben ook een groot aantal overeenkomsten. Het zijn beide laag alcoholische, vlot drinkende en...

it machtige stuk vlees is een versnijding uit de nek en schouder van het varken met het schouderbeen er nog in. De naam is afkomstig uit de Boston regio waar...

DELIRIA voor het goede doel Net zoals de voorgaande jaren is januari ‘Deliria’ – maand bij brouwerij Huyghe: op zaterdag 19 januari strijkt opnieuw een internationaal gezelschap van 18 Belgische,...

Wijting is verkozen tot vis van het jaar 2019. De keuze van de vis van het jaar valt steeds op een onderschatte vissoort die door Belgische vissers wordt aangevoerd. Het...

Rocamadour Fermier is een Franse hoevekaas op basis van geitenmelk. De melk is afkomstig van geiten die grazen op de weiden van Causses du Quercy. Rocamadour is sinds 1996 een...

De bierkeuze van The Hulk! De (Savage) Hulk is waarschijnlijk de meest opvallende ‘superheld’ uit de Marvel strips. We zouden het misschien beter over een antiheld hebben want als hij...

Bier waarin bij het brouwen oud brood wordt verwerkt hadden we al, maar ook bij het maken van frieten wordt redelijk wat ‘afval’ geproduceerd. Om het in de woorden van...

Extra Dry Hopped bier De nieuwe telg ‘Bloemekei’ van de Belgoo Brouwerij is een Belgian style IPA. Het bier is geïnspireerd door de Amerikaanse craft brouwers maar gebrouwen met Belgische...

Geen gebrek aan spijs en drank Postel is een Kempische abdij die naast Westmalle nog een eigen kaasmakerij en veestapel heeft. Het kaasmaken begon in 1947 met de productie van...

Spruiten zijn een echt Belgisch product. De teelt bleef decennia lang beperkt tot onze contreien, vooral in de omgeving van Brussel. Vandaar de namen choux de Bruxelles, Brussels sprouts, Brüsseler...

en Belgische Dubbel De ’téliszalámi’ of Hongaarse wintersalami is een van de meest smakelijke en bekendste salami’s ter wereld. De verfijnde smaak, de lange houdbaarheid en de exotische toets zorgen...

Wie na nieuwjaar dacht dat hij het wat rustiger aan zou gaan doen is er aan voor de moeite want de ‘Kerstcyclus’ eindigt dus pas zondag met Drie Koningen. De...

Je kent ze ongetwijfeld. Misschien heb je zelfs nog het lef ze nog steeds te maken. Nu ja, je bent zeker niet alleen. Blijkt dat meer dan 8 op 10...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025