Artikels

Na het succes van de vorige 3 edities van de “streekbierendegustatie avond” met streekbieren uit de Rupelstreek en de ervaringen die daar werd opgedaan, legt de Rupelstreek de lat nog...

Naar een ‘bierige’ Kerst Toegegeven, ook wij hebben een hekel aan het feit dat je in september al volop wordt gewezen op het feit dat het hoog tijd is om...

De Brussels Beer Challenge noteerde een sterke stijging van het aantal inschrijvingen uit ver gelegen kontrijen. Een primeur en een mooi bewijs van de internationale weerklank en reputatie die de...

When wine meets lambic De Chardonnay van wijndomein Hoenshof is een krachtige witte wijn met aroma’s van tropische vruchten en witte bloemen. Chardonnay Lambic is een samenwerking tussen Hoenshof en...

Tijd voor een Pumpkin Ale! Pumpkin Ales zijn vooral in de Verenigde staten populair. Andere Angelsaksische landen als Canada, de UK en Ierland hebben ook wel wat brouwerijen die er...

DAME JEANNE ‘Brut d’Anvers’ is een champagnebier gemaakt volgens de méthode tradionelle. Het wordt geschonken in toprestaurants en werd op de Brussels Beer Challenge 2014 uitgeroepen tot ‘beste brut bier’....

Een Turks-Belgische combinatie. Kebab is een icoon van de Turkse keuken. De term ‘kebab’ betekent een gerecht op basis van gegrild vlees. Cevat Iskander is de chef die honderdvijftig jaar...

Lange avonden … Een ochtendmens zoals ik kan alleen maar toejuichen dat we deze nacht de klok een uur terugdraaien en zo weer beter aansluiten bij de ’tijd van de...

Hollandse Kaas door Betty Koster In dit prachtige boek is een selectie opgenomen van ruim veertig kazen van schapen-, geiten- en koemelk. Van een camembert uit Friesland over een kaas...

Professioneel met bier bezig of er door gepassioneerd en altijd al willen weten wat lambiek nu echt zo speciaal maakt? De kans dat de Lambiek Academie dan iets voor jou...

Brouwerij Duvel Moortgat geeft jaarlijks carte blanche aan een bekende kunstenaar voor het ontwerp van een nieuwe limited edition van hun iconische Duvel-glas. Dit jaar was het – opnieuw –...

‘Rivier van Bier’ van Henri Reuchlin In zijn boek gaat Henri Reuchlin op ontdekkingsreis langs de Maas. Geheel in de lijn van zijn karakter doet hij dit tegen de stroom...

Op 17 september werden drie nieuwe bieren voorgesteld aan de Raad van Bestuur van de IVT. Deze bieren kregen de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode...

Steak Tartaar Steak tartaar is eigenlijk een speelse bereiding. In een klassiek/klasse restaurant waar ze het nog maken zoals het hoort, komt de maître de tartaar bij jou aan tafel...

Boestering met Taras Boulba Boestering met een pellepatat is pure nostalgie voor velen onder ons. Geen gedoe, maar een snel en gemakkelijk gerecht. Maak de vis puur natuur klaar, gegrild...

Belgian style gin-tonic Gin & tonic heeft een eeuwenlange geschiedenis maar is hipper dan ooit. Gin-tonic is een prima aperitief en scherpt de eetlust aan. We presenteren vandaag een 100%...

en Antwerps Blond Gezoden worst verwijst naar het ietwat bestofte woord ‘zieden’, hetgeen zoveel betekent als koken. In sommige hedendaagse uitdrukkingen komt het woord nog naar voor: ‘hij is ziedend...

Het bier en de kaas. Een pittige Vlaamse kaas gemaakt bij de Beauvoordse Walhoeve. De kaas wordt gewassen in het Nieuwpoorts Roste Jeanne bier van de Struise Brouwers. ‘Roste’ verwijst...

We blijven ze met plezier afnemen die mooie zonnige dagen waar het kwik nog eens losjes de twintig voorbij spurt. Het geeft ons nog eens de gelegenheid de tropische tour...

David Beckham en Guy Ritchie hebben in de Londense wijk Notting Hill een pub gekocht. Het bekende duo legde maar liefst 3,8 miljoen euro neer voor de kroeg. Met deze...

Populair
Beer Agenda

🍺Oktoberfest – 2e Editie – Brouwerij van Rochehaut🍺

Van:27/09/2025

Tot:28/09/2025

Opendeurdagen van de brouwerij van Orval

Van:19/09/2025

Tot:20/09/2025

OktoberPEAK

Van:26/09/2025

Tot:26/09/2025

Brussels Beer Challenge 2025

Van:02/11/2025

Tot:05/11/2025