TALKING HEADS:

Han Hidalgo

Han is een ‘overall fine gentleman’ en bierliefhebber. “Naast bierliefhebber heb ik nog een andere passie. Jazz en blues inspireren mij namelijk om een gerecht te maken, uiteraard met inbreng van mijn eigen verbeeldingskracht, de tekst en ritme van het nummer. Bier en jazz zijn twee passies, die ik op deze manier combineer in de publicatie ‘The Taste Of Bier, Jazz en Blues’. Voor ‘Genieten met Bier’ zal ik gerechten maken met een stukje inspiratie waaruit ik mijn gerecht heb bedacht.”

Naar wat kijkt u graag?

Documentaires, kookprogramma’s, thrillers en voetbalwedstrijden vooral uit de Primera Division (Spanje) en Engeland.

Wat leest u graag?

Kookboeken, gekoppeld aan reisverslagen.

Naar wat luistert u graag?

Jazz- en bluesmuziek. Bossa nova en samba uit Brazilië. Curaçaose (wals)muziek. Soms Debussy, Chopin en Bach.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Stefaan Couttenye, vanwege zijn smakelijke (streek)gerechten.

Wat is uw beste bierherinnering?

De rondleiding in de Abdij St. Rémy, waar we persoonlijk zijn begeleid door Broeder Antoine. Hij schonk persoonlijk voor ons Rochefort 8 en Rochefort 10 in en trakteerde ons op heerlijke Trappistenkaas bij de bieren. Onvergetelijk en nog steeds in mijn herinnering door de sfeer en de begeleiding.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Teveel om op te noemen. Vooral de constante kwaliteit van de meeste Trappisten bieren. Duvel, zo lang aan de top in de categorie zware, blonde bieren, altijd even smakelijk.  Bepaalde laag-alcoholische bieren zoals Playground IPA van 0.0 % van VandeStreek. Het heerlijke knisperende karakter van JEVER pilsener. De aangename bitterheid van De Ranke XX Bitter… en zoveel meer.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Ach, chacun son goût. Ieder zijn of haar smaak. Het gemak waarmee veel bieren van bepaalde grote brouwerijen in België en Nederland worden beoordeeld (‘veroordeeld’), zonder dat deze zijn geproefd. Ga uit van de eigen smaakbeleving en blijf ontdekken, beleven en genieten.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Niet alleen als ‘laatste avondmaal’… Ik geniet van gestoofde eendeboutjes met pruimenpuree (liefst Pruneaux d’Agen, vanwege de volle smaak), vergezeld van één van mijn favoriete bieren, namelijk Rochefort 8.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!