Tussen Pot & Pint
Palm en Dubuisson kiezen voor kaas…
PALM
Een glas bier & een boterham met kaas, een klassiekere combinatie van vakmanschap bestaat haast niet. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Palm Belgian Craft Brewers en de Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel spelen in op deze eeuwenoude traditie. Tijdens een lunch in het prachtige hopveld in Steenhuffel toverde sterrenchef Vicki Geunes tien zalige gerechten op het bord, recht uit zijn primitieve veldkeuken. In elk gerecht was Noord-Hollandse kaas verwerkt. Elk gerecht werd bovendien begeleid met een prachtig bier uit de Palm stal. Sommelier van dienst Patrick Nijs leverde deskundig commentaar. Mijn persoonlijk voorkeur ging uit naar “Cannelloni met warmoes” gepaird met ‘Cornet’. Een ware traktatie. Boterhammen in het veld op een (g)astronomisch hoog niveau.
DUBUISSON
Dubuisson, een andere parel aan de Belgische brouwerskroon, ging de samenwerking aan met een comité van experts samengesteld uit enerzijds twee gerenommeerde kaasmeesters, namelijk Pascal Fauville en Harry Schockaert en anderzijds twee chefs, zijnde Pierre Résimont (L’eau Vive) en Stefaan Couttenye (‘t Hommelhof). Daarnaast namen enkele “bierspecialisten” aan het project deel: Erik Verdonck, Baudouin Havaux, Eric Boschman, Bert Kruismans, Bart Lamon en Luc De Raedemaeker bundelden hun kennis en expertise om de creaties dat tikkeltje extra te geven. Het resultaat van deze samenwerking werd gepresenteerd tijdens een fantastische lunch in Chateau de Mylord in Ellezelles. De combinaties en de gerechten waren pure kunst.
meer info zie: dubuisson.com/nl/bier-kaas