BONS VOEUX

Ons Wekelijks Bier

Tot wanneer is het sociaal aanvaardbaar om vrienden en collega’s nog een gelukkig 2024 te wensen? Daar debatteren ‘etiquette-experten’ al jaren over en ze zijn er nog steeds niet uit. Het lijkt ons dan ook een echt essentiële discussie. Officieel moet je met Driekoningen kappen met dat rondstrooien met ‘Gelukkig Nieuwjaar’ maar als dit in een persoonlijke context perfect haalbaar is, zal je ook wel beseffen dat met een schoolvakantie die tot 7 januari loopt het in een zakelijke context misschien minder evident is.

Dan begint de discussie … de eerst daaropvolgende week lijkt evident. De derde week van januari is volgens sommigen ook nog helemaal OK en er zijn er zelfs die je nog de hele maand de tijd geven. Nu zal je ook wel beseffen dat die wensen eind januari doorgaans toch al iets minder ‘vurig’ klinken dan net na aanvang van het jaar. Nieuwjaarsreceptie durven zich evenwel nogal wat te spreiden over het jaarbegin en daar heb je natuurlijk niet veel keus. Lijkt ons een super boeiende discussie voor etiquette-experts met teveel tijd. Wij maken er korte metten mee…

Avec Les Bons Vœux is het hele jaar door beschikbaar en gezien wij ‘Dry January’ en ook ‘Tournée Minérale’ aan onze laars lappen laten we ons niet onder tijdsdruk zetten. We doen er vandaag alvast eentje open want we zitten zeker nog binnen de sociaal aanvaardbare periode, maar niets zegt dat we bij de eerste lentezon nog eens ‘Bon Vœux’ tegen die ober roepen. Sociaal aanvaard of niet, we hebben ons toch nooit erg veel aangetrokken van ‘etiquette’ en dit is gewoon te goed om te laten liggen omwille van een ‘norm’. Vraag ook maar aan de juryleden van de Brussels Beer Challenge die het bier al meermaals met edelmetaal hebben beloond, waaronder nog zilver tijdens de laatste editie.

Bier : (Avec les) Bons Vœux (de la brasserie Dupont)

  • Brouwerij : Brasserie Dupont (BE)
  • Volume : 75 cl
  • Alcohol Volume : 9,5%
  • Uitzicht : Diep goudblond met een licht koper-oranje schijn. Vrij helder. Genereuze witte schuimkraag dat goed stand houdt.
  • Aroma : Zacht moutige ondertoon. Fruitige toetsen (witte druiven, witte perzik, beetje citrus). Frisse hop (grassig). Kruidige accenten (peper).
  • Smaak : Ronde aanzet met een zoetje. Levendig, fris koolzuur. Mooi geïntegreerde bitterheid die doorvloeit in de droge, bittere en wat kruidige afdronk. Wat alcoholisch, maar zit verdomd goed weg gestoken. Vol, fris en ‘nerveus’.
  • Foodpairing : Le Petit Lathuy, hespenrolletjes met witloof en kaassaus, quatre-quart.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open