Foodpairing
Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo.
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
- 300g chocolade, extra puur (72%)
- 125g roomboter, kamertemperatuur
- 150g rietsuiker
- 2 eieren
- 1dl Rochefort 10
- 75g bloem
- 50g ontvelde amandelen, grof gehakt
- 4 ontpitte dadels
- Poedersuiker
BEREIDING
De ontpitte dadels in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 1 uur in Rochefort 10 wellen. De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. De chocolade in kleine stukjes hakken en in een steelpannetje boven een kom met heet water laten smelten. Goed roeren en vervolgens iets laten afkoelen. Boter en suiker met een mixer kloppen en de eieren een voor een kloppend erbij doen. De chocolade erdoor roeren en daarna de bloem, grof gehakte amandelen, stukjes dadel en de rest van het bier erdoor roeren. Een bakblik van ongeveer 25 x 25 cm met wat boter invetten en het beslag erover verdelen. Het bakblik in het midden van de oven plaatsen en in ruim 35 minuten gaar laten worden. Uit de oven halen, laten afkoelen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken over met poedersuiker bestrooide borden verdelen. Een proefglaasje (10 of 15 cl) ‘Rochefort 10’ op kamertemperatuur erbij serveren. Dit volmondige licht zoete bier combineert goed met de volle smaak van de chocolade en de dadels.
Foto: Joris Luyte