WINTER LAMBIEK

Ons Wekelijks Bier

Er was een sprankeltje hoop dat we van heel die miserie van het terugdraaien van de klok af zouden zijn, maar er is geen Europese consensus en dus is het nog even wachten. Ondertussen passen we ons klokje gewoon aan en dit weekend gaat dat net iets makkelijker gaan want we krijgen er een uur slaap en weekend bij.

Als voorbereiding op deze overstap naar de wintertijd kraken we een fles Winterlambiek van Oud Beersel. Dit atypisch winterbier werd vorig jaar gelanceerd rond deze periode. Het wordt gemaakt op basis van lambiek dat werd geïnfuseerd met dennenknoppen waarna het een nagisting op de fles krijgt zodat je bubbels en extra frisheid krijgt. Vandaar ook het onderschrift ‘Sparkling Infused’ op de fles trouwens. Een winters brouwsel met dat toetsje dennenboom dat je reeds in Kerststemming brengt, maar dan ook weer atypisch winters daar niet zoet, fris en erg doordrinkbaar. Net als dat winteruur dat reeds in werking treed terwijl de winter er pas over twee maanden aankomt.

Bier : Winterlambiek Oud Beersel

  • Brouwerij : Geuzestekerij Oud Beersel (BE)
  • Volume : 75 cl
  • Alcohol : 7,2% alc. vol.
  • Uitzicht : Diep goudkleurig met een wat ambere schijn. Wazig. Vrij vaste, gebroken witte schuimkraag.
  • Geur/aroma : Zachte ondertoon. Harsig. Groene den. Vleugje citrus (zeste) en wat rood fruit (aardbei). Beetje hout en de typische ‘brett’ en stal aroma’s eigen aan lambiek.
  • Smaak : Ronde aanzet. Fris koolzuur. Harsig. Licht zuur. Vrij droge afdronk met een kleine astringentie zoals je kunt ervaren met walnoten. Interessante combinatie.
  • Foodpairing : Het wildseizoen begint pas en het valt daar zeker mee uit te proberen. Lekker stukje wild klassiek bereid met appeltjes uit de oven, aalbessen en verse kroketjes.

De Winterlambiek is eerder ook ‘plat’ en in zijn pure vorm beschikbaar geweest, maar deze ‘sparkling’ is dus de superlatief ervan. Niet wat het het dennenboomgehalte betreft, want deze is net beter gedoseerd door het blenden, maar naar evenwicht en kwaliteit. Het bier wist daarmee ook de jury van de Brussels Beer Challenge te overtuigen en een zilveren medaille weg te kapen op de laatste editie van de competitie.

Partager cet article:

Même catégorie

Articles récents

Ceci pourrait vous plaire

Annonce
Brussels Beer Challenge 2024
Inscrivez-vous