GESLAAGDE CROWDFUNDING

Two Chefs Brewing haalt ruim een half miljoen op

De Amsterdamse craftbierbrouwerij Two Chefs Brewing is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. In zeven weken tijd hebben de ondernemers al ruim 500.000 euro opgehaald om op een onafhankelijke manier te kunnen doorgroeien. Hoewel het minimale streefbedrag van de campagne is bereikt, kan er nog geïnvesteerd worden tot maximaal 1.000.000 euro.

Tien jaar geleden begonnen Martijn Disseldorp en Sanne Slijper Two Chefs, inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een gevestigde Amsterdamse brouwerij. Two Chefs is nu te vinden in horecagelegenheden, slijterijen en supermarkten in heel Nederland. Ook in het buitenland groeit de vraag naar craftbieren. De brouwerij heeft afgelopen jaar bijna 1.000.000 liter bier gebrouwen en om op een onafhankelijke manier mee te kunnen groeien met de vraag, is Two Chefs Brewing een crowdfundingcampagne gestart.

Crowdfunding als financieringsvorm

Het is niet de eerste keer dat de brouwerij hun toekomstplannen verwezenlijkt door middel van crowdfunding. Om de bouw van de Two Chefs-brouwerij in Amsterdam te financieren haalden zij in 2016 al 300.000 euro op. Die lening is inmiddels afbetaald, dus het is tijd voor de volgende stap. De brouwerij is toe aan flinke uitbreiding om de productiecapaciteit op te schalen. Hiervoor zijn nieuwe machines nodig om bestaande processen op te voeren, verbeteren en verduurzamen.

Investeren kan vanaf 250 euro in de vorm van een lening. Het bedrag krijgen de investeerders verspreid over zes jaar terug, met een rendement van 4%. Daarnaast ontvangen investeerders een extra beloning: van speciale bierpakketten tot een dagje zelf bier brouwen of zelfs met de oprichters mee naar Amerika om exclusieve hop te selecteren.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open