GREAT BREWERIES MARATHON

Terug van weggeweest

Wie nooit heeft deelgenomen aan de Great Breweries Marathon weet natuurlijk niet wat hij/zij heeft moeten missen, maar alle overige sportievelingen en bierliefhebbers hebben een maandje geleden een gat in de lucht gesprongen. Na twee jaar afwezigheid, om de gekende redenen, werd eindelijk een nieuwe datum aangekondigd voor de 5de editie van de Great Breweries Marathon. Een terugkeer in vol ornaat want het evenement maakt geen compromissen, het is op en top of helemaal niet! Wij hebben ook de eer om vijf plaatsen voor deze 5de editie weg te schenken … lees dus zeker verder!

In een ideale wereld zou de vijfde editie van de Great Breweries Marathon al in 2020 plaatsgevonden hebben. Ook in 2021 was de coronapandemie spelbreker, maar dit jaar moet het wel lukken met die vijfde editie. Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn slaan alvast opnieuw de handen in elkaar om lopers en wandelaars een fantastisch parcours en lekkere bieren te serveren.

De ingrediënten van deze unieke belevingsmarathon zijn dus nog steeds dezelfde als voor de noodgedwongen pauze. In het hart van Vlaanderen zwaaien drie biericonen – Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Brouwerij Palm & De Hoorn – hun poorten open voor lopers en wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 25 km of de officiële 42,195 km. Lopers en wandelaars die ‘all the way’ gaan en voor de marathonafstand opteren, krijgen een rustig en landelijk parcours voorgeschoteld dat de drie organiserende brouwerijen en de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant met elkaar verbindt.

Start en aankomst bevinden zich bij Duvel Moortgat in Breendonk. De rest van de parcoursdetails zullen binnenkort bekendgemaakt worden, maar de streek heeft voldoende mooie landschappen te bieden om gevarieerd en aangenaam te maken. De wandelaars mogen onderweg, wanneer ze de brouwerijen bezoeken, al eens nippen van een glaasje. De lopers wachten misschien best tot ze aangekomen zijn. Bij aankomst is daar sowieso ruim de gelegenheid voor bij een vleugje muziek. Bovendien gaat elke deelnemer naar huis met een bierpakket, samengesteld door de drie organiserende brouwerijen, waarmee nog kan worden nagenoten.

Het is en blijft uiteraard een stevige sportieve prestatie (zeker als je voor de marathonafstand gaat) waarop je je best toch even voorbereid. Beetje fysiek afzien is geen probleem, het maakt het nagenieten bij aankomst alleen maar intenser, maar je moet er toch voor zorgen dat je niet halverwege moet opgeven, want anders komt er van dat nagenieten niet veel in huis.

Voor de rest zorgt de organisatie er voor dat je in optimale omstandigheden het parcours kunt afleggen. Er worden vestiaires voorzien zodat je ‘licht kunt reizen’, regelmatig wordt je bevoorraad met water en de nodige suikers, de veiligheid wordt overal verzekerd en hier en daar kom je een straatartiest tegen die ja laat meegenieten van zijn kunsten.

Niet te missen dus en misschien best meteen inschrijven, want de plaatsen zijn toch enigszins beperkt en na zo lang wachten zal er zeker een mooie opkomst zijn. Bovendien hebben wij als Bier Grand Cru het privilege om vijf van onze lezers te mogen plezieren met een gratis ticket voor deze vijfde editie. Waag jouw kans door ons een mailtje te sturen naar [email protected] met als titel GBM2022 en de reden waarom we jou die uitnodiging voor dit uitzonderlijk evenement zouden moeten bezorgen. Mailen voor 17 maart!

Ter afsluiting laten we nog even de drie organiserende brouwerijen aan het woord…

– Ellen Van der Aa, Events & Experience Manager bij Duvel Moortgat –

Perfect getapte Duvel on Tap aan de aankomst ter verfrissing

“We kijken ernaar uit om de draad op te pikken en opnieuw de Great Breweries Marathon op onze site te kunnen organiseren. We staan klaar aan de start om iedereen aan te moedigen en uiteraard zorgen we voor een perfect getapte Duvel on Tap aan de aankomst ter verfrissing. Ook onderweg geven we graag een figuurlijk extra duwtje in de rug op onze Duvel Mile in de Marselaerdreef. We zullen er samen met onze collega’s alles aan doen om er opnieuw een succesvolle editie van te maken en we zorgen ervoor dat onze brouwerijsite picobello is om iedereen te ontvangen.”

– Peter Buelens, PR & communication manager bij Brouwerij Palm & De Hoorn –

Rijke geschiedenis van Cornet ervaren in Kasteel Diepensteyn

“Wij zijn enorm blij dat we de Great Breweries Marathon weer mogen verwelkomen. Lichaamsbeweging en gebalanceerd genieten hoort bij een gezonde levensstijl en is goed voor onze moraal, dat is meermaals uit de lockdowns gebleken. Vanuit Cornet willen we mensen met elkaar verbinden en hen in contact brengen met ons prachtig bier! Ook voor deze editie hebben we het domein van Kasteel Diepensteyn opgenomen in het parcours, waardoor de lopers en wandelaars de rijke geschiedenis van Cornet ervaren. Na de doortocht door de brouwerij kan er uiteraard, op de binnenplaats van de brouwerij, een Cornet of een Cornet Alcoholfree geproefd worden. Onze medewerkers zijn heel enthousiast om de deelnemers aan dit belevingsevent weer met open armen te ontvangen.”

– Mattijs Nuyts, Brand Ambassador & Bosteels Experience Center –

Opnieuw lachende deelnemers en supporters met een Kwak of Tripel Karmeliet

“Eindelijk komt er terug leven in de brouwerij! De laatste jaren hebben we weinig festiviteiten gehad, wat atypisch is voor brouwerij Bosteels. Onze brouwerijbezoeken komen alvast weer voorzichtig terug op gang. De marathon blijft een prachtig initiatief en is, hopelijk, de voorbode voor opnieuw een vrijer bestaan. Uit de lockdowns is gebleken dat men onze bieren niet vergeten is, integendeel. Iedereen is thuis op ontdekking gegaan en hopelijk hebben deze liefhebbers ondertussen, net zoals onze brouwerij, niet stilgezeten. We denken dat velen nieuwsgierig zijn geworden om ook het verhaal en de brouwerij achter hun bieren te ontdekken. Wat is er meer uniek dan de mensen op een toffe manier door de brouwerijen te loodsen via de Great Breweries Marathon. We streven er uiteraard naar om alles veilig te doen verlopen en hopen op 8 mei opnieuw lachende deelnemers en supporters met een Kwak of een Tripel Karmeliet rond het parcours te zien staan!”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open