GULDEN DRAAK SMOKED

Ons Wekelijks Bier

Vandaag opent belleman traditiegetrouw de Gentse Feesten. Dit feest dat tien dagen lang de hele binnenstad van Gent (de Kuip) inneemt werd zowel in 2020 als 2021 geannuleerd. We hoeven er geen tekening bij te maken om duidelijk te maken dat heel Gent staat te popelen. Niet enkel de Gentenaars trouwens… De Gentse Feesten behoren tot de grootste volksfeesten van Europa en verwelkomt bezoekers van ver buiten de stadsgrenzen. De allereerste Gentse Feesten werden gehouden in 1843 als ‘Algemene Kermis’ en hebben ondertussen het statuut van ‘immaterieel erfgoed’ gekregen van de Vlaamse minister van Cultuur. Een icoon van de stad waar heel wat bewoners naartoe leven. We zetten deze feesten in met een ander icoon van Gent … de Gulden Draak.

We kiezen voor de jongste telg in de familie, de Smoked. Het bier zag het levenslicht na een eerste annulatie van diezelfde Gentse Feesten. De Gulden Draak Smoked weet op meesterlijke wijze de volle en rijke smaak van de Gulden Draak te combineren met een subtiele rokerige toets. Een harmonie die het bier een bronzen medaille opleverde tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Bier: Gulden Draak Smoked

  • Brouwerij: Van Steenberge (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 10,5% ABV
  • Kleur: Zacht bruin met een intense robijnrode gloed. Fijne schuimkraag en erg stabiel voor een bier van dit alcoholgehalte.
  • Geur/aroma’s: Karamel, kandijsuiker, donker fruit, gist en een alcohol opstoot. Een heel brede en mooie zoete basis om de zacht rokerige aroma’s te dragen.
  • Smaak : Zoete aanzet, karamel, mout, rozijntjes, kandijsuiker, gist en alcoholwarmend. Een wat gerookte, vlezige toets in de afdronk. Bacon. Stevig maar desondanks best vlot doordrinkbaar.
  • Foodpairing: Gerookte ham, vintage Cheddar, gegrilld vlees en groenten / BBQ, javanais.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open