HAESEVELD BELGIAN STRONG DARK

Ons Wekelijks Bier

In een ver verleden was de heidense versie van het Paasfeest eigenlijk een lentefeest. Men vierde het nieuwe leven, de vruchtbaarheid, de start van een periode met meer zonlicht en een natuur die weer helemaal wakker werd. Wetende hoe jong ze er aan beginnen en de snelheid waarmee ze zicht voortplanten is het niet verwonderlijk dat een haas een rol weggelegd kreeg in de vieringen. Ook eieren kun je gerust zien als een voorstelling van ‘nieuw leven’.

De Kerk heft haar Paasfeest daar dan maar mooi op geënt. Ook hier staat nieuw leven centraal. Er is er zelfs eentje die gewoon uit de dood terugkomt. De Paashaas werd vervangen door ‘klokken uit Rome’ (dat kweken als konijnen lag waarschijnlijk moeilijk) de eieren werden wel behouden (gezien de kippen tijdens de Vasten niet hadden stil gelegen kwam het de Kerk goed uit om een aanleiding te hebben om al die eieren in de uitverkoop’ te zetten).

Zoals vaak zijn wij eerder aanhangers van het origineel en geef ons dus maar een haas in plaats van klokken. En wat voor eentje … we gaan ons Paasweekend in met een Haeseveld Belgian Strong Dark. Hoe de brouwerij aan haar naam kwam lees je op hun site, maar goed geraden, het had inderdaad met hazen te maken.

Bier: Haeseveld Belgian Strong Dark

  • Brouwerij: Brouwerij Haeseveld (BE) onderdeel van Huyghe (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8,7 %
  • Zicht: Helder, diep donker bruin. Ietwat onregelmatig schuim maar houdt goed stand.
  • Geur/aroma’s: Getoast brood. Karamel. Donker fruit (pruim, rozijnen, zwarte kers). Een vleugje gekarameliseerde banaan en vanille. Best complex.
  • Smaak: Ronde, moutige aanzet. Karamel met nootjes. Donker fruit zoals in het aroma. Aangenaam koolzuur. Bittere toetsen zijn mooi geïntegreerd en uitgebalanceerd in de fruitige en zacht geroosterde afdronk. Licht alcoholisch.
  • Foodpairing: Ja hoor, haal die paaseieren maar boven, dit bier past bij een hele resem varianten. Onze voorkeur voor die met pure chocolade en praliné.

Deze ‘Haes’ kwam ook als eerste over de meet tijdens de laatste Brussels Beer Challenge. Gewoon genieten.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!