Heilig Huisken

Het ‘Heilig Huisken’ in de Antwerpse Kloosterstraat is een echt instituut. De zaak is verbonden met de volkse Sint-Andrieswijk: ‘De parochie van miserie’, zoals deze wijk wordt genoemd. De geschiedenis van het café gaat eeuwen terug. Al in de zestiende eeuw was deze plek een herberg. Als was het café-gedeelte toen veel kleiner dan nu. In het gebouw zaten ook een klompenmaker, een kapper en een kolenhandelaar, bluring avant la lettre. In de jaren ’70 van vorige eeuw werd het gebouw grondig gerenoveerd maar heeft tot op de dag van vandaag zijn charme behouden. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Tijdens de namiddag komen de locals en toeristen voor een koffie of een glas bier. In het weekend wordt er ’s avonds de muziek luider opgezet en worden de stoelen opzijgeschoven. Ambiance gegarandeerd.

De bierkaart is niet super uitgebreid, maar telt Belgische en Antwerpse evergreens (Westmalle, Duvel, Bolleke, Seefbier, …). Voor de hongerige staat de betere klassieke brasseriekeuken (stoofvlees, vol-au-vent, spaghetti,…) op de menu.

Een ‘Heilig Huisken’ was vroeger ook een plek waar je als brave huisvader kon binnengaan zonder dat je reputatie bezoedeld weer.

Foto’s © Heilig Huisken

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend