Hel & Verdoemenis

Ons wekelijks bier

Dat het leven niet altijd enkel rozenkleur en maneschijn is, zullen de meeste wel ooit aan de lijve ondervonden hebben. Dat het niet allemaal kommer en kwel is, is hopelijk voor de meesten onder ons toch ook zeker een feit. Is een beetje de discussie van het half volle of half lege glas zeker.

Een probleem is dat er ook mensen zijn die er een sport van maken om anderen het leven zuur te maken, gewoon voor de lol. Waar dat goed voor is, is voor ons een raadsel. We zijn waarschijnlijk niet alleen want pestgedrag wordt wel vaker onder de aandacht gebracht. Dat is ook vandaag het geval bij onze noorderburen, waar 19 april de landelijke dag tegen het pesten is.

Wij steunen het initiatief volledig, verdoemen alle pestkoppen en wensen ze zelf de hel toe en schenken ons glas nog eens bij om er voor te zorgen dat het nooit half leeg komt te staan. Op iedereens (mentale) gezondheid, santé!

Bier: Hel & Verdoemenis

  • Brouwerij: De Molen (Swinkels Family Brewers)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 10,0 %
  • Zicht: Pikzwart met een fijne licht bruine schuimkraag dat inzakt tot een blijvend ringetje.
  • Geur/aroma’s: Vol en licht zwoel. Chocolade, een vleugje vanille, confituur van zwarte bessen.
  • Smaak: Geroosterde en moutzoete aanzet. Rond en filmend mondgevoel. Melkchocolade. Koffie. Zwart fruit en een beetje vanille. Beperkt koolzuur. Vrij veel body. Nootjes. Geroosterde afdronk met duidelijke aanwezigheid van alcohol dat ook een warm zoet gevoel geeft. Blijft lang hangen.
  • Foodpairing: Rijpe maroilles, runderlever met spek en champignons, Charlotte taart met chocolade.

Dat dit bier eigenlijk ook alles behalve een ‘hel’ is voor jouw gehemelte is ook wel duidelijk. Het behaalde zelfs een gouden medaille tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend