Vraag aan een random buitenlander om België in enkele woorden te typeren en de kans is groot dat de term ‘wafels’ valt. Minder bekend is dat België een hop producerend land is. In de regio van Poperinge wordt van oudsher hop gekweekt. De vrouwelijke bellen worden – zoals u weet – gebruikt om bier te brouwen en de scheuten zijn een waarlijke delicatesse. Het bedrijf Houblonesse verwerkt de door de horeca afgekeurde hopscheuten tot wafels.
Er wordt een karamel gemaakt van hopscheuten en suiker die in de wafels verwerkt wordt. Het resultaat mag er zijn. Een ouderwetse zachte wafel met een serieuze twist. Ondertekende nuttigt deze lekkernij graag in het gezelschap van een Hommelbier uit Watou.
- Brouwerij: Leroy Breweries (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 7,5%
- Kleur: Goudblond met een stabiele witte schuimkraag.
- Geur/aroma’s: Aroma’s van hop, gist en fruit (appels) verwennen onze neus.
- Smaak: Zacht en zuiver mondgevoel met hinten van fruit (citrus, appels), kruiden, mout. Hoppige en licht kruidige finale.
Foto’s © Houblonesse