JACK’S PRECIOUS IPA

Ons Wekelijks Bier

Toegegeven, Jack’s Precious IPA passeerde hier nog niet zo heel lang geleden kort de revue, maar op de internationale dag van de olifant, in volle zomer vonden we het toch het meest geschikte bier om de werkweek mee af te sluiten. De olifant mag dan een machtig beest zijn, hij heeft toch één vijand te vrezen… de mens. Internationale dag van de olifant is dan ook gecreëerd om de precaire toestand van de grote viervoeter onder de aandacht te brengen. Olifant Jack heeft zelf ook wat menselijke ‘hulp’ gekregen om voortijdig een einde aan zijn dagen te maken. Zijn olifantenleven kon ons worst wezen.

Meer over Jack, de legende erachter en het etiket van dit bier lees je in een eerder stukje op Bier Grand Cru, hier willen we gewoon van deze opperbeste IPA genieten met een leuk weekend in het vooruitzicht. Heft het verhaal van Jack jou naast een gedachte voor de olifanten ook zin doen krijgen in circus, dan kunnen we jou misschien ook nog aanraden om snel te pakken en naar Achouffe te vertrekken. Dit weekend is het daar weer ‘Grande Choufferie’ en voor de 40ste verjaardag van de brouwerij en zonder beperkende maatregelen wordt het daar zeker en vast een groot circus.

Bier : Jack’s Precious IPA

  • Brouwerij : Brouwerij The Musketeers (BE)
  • Volume : 33 cl
  • Alcohol Volume % : 5,9%
  • Kleur: Diep goudblond tot licht koperkleurig met een stevige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s : Florale neus met hinten van hop en tropisch fruit.
  • Smaak : Licht, fruitig ietwat bloemig met hoppige accenten. Duidelijke maar goed gedragen bitterheid.
  • Food pairing : Roedjak manis (Indische fruitsla), kip tandoori, stukje pure (70%) chocolade met bloemige en fruitige aroma’s (origine Ecuador heeft dit vaak).

Het bier haalde een bronzen ereteken tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge in een categorie met 25 ‘Belgian IPA’.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open