KIKKERERWTEN- PREISOEP MET VAL-DIEU TRIPEL

Dit is een oud volksgerecht. Het is snel en heel gemakkelijk te maken en de smaak is ronduit fantastisch. De kikkererwten zorgen voor een heerlijk romige sensatie en de prei voegt een zijdeachtig mondgevoel en een zoete smaak toe. Dit zijn eenvoudige maar fantastische smaken. Het bier voegt een fruitige en lichte zoete toets toe. Een klein bittertje zorgt voor de nodige spanning. Deze soep kan als voorgerecht dienen, maar opgediend in een kom met wat zwarte peper uit de molen, extra vierge olijfolie, een schep gemalen Parmezaanse kaas en het gezelschap van een Val-Dieu Tripel is dit een perfecte lunch.

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten geweekt gedurende 24 uur
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 preien, gekuist en in ringen gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 50 cl kippenbouillon
  • 1 flesje Val-Dieu Tripel
  • Parmezaanse kaas
  • Boter
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Spoel de kikkererwten en kook ze samen met de aardappelen in een ruime pan met water.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een kookpan met dikke bodem.
  3. Gaar de prei en knoflook op een zacht vuurtje.
  4. Voeg de uitgelekte kikkererwten en aardappel toe.
  5. Voeg de bouillon toe
  6. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg het bier toe en laat even koken.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Serveer in een kom met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Pairing:

De zachte, fruitige en eerder licht zoete smaak met toetsen van gist en zoethout van het bier past uitstekend bij de zijdezachte en zoetige soep. Dit is een warme en harmonieuze pairing.

Cover © Freepik

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!