LEKKERSTE BOCKBIER VAN NEDERLAND 2023

Na twintig succesvolle voorgaande edities wordt op zaterdag 14 oktober 2023 voor de 21e keer ‘Het Lekkerste Bockbier van Nederland’ georganiseerd.

Sinds 2001 wordt er door de organisatie ‘Het Lekkerste Bockbier van Nederland’ een blindproeverij georganiseerd om te bepalen wat het lekkerste bockbier is van Nederland. In 2001 begonnen in twee cafés (Arendsnest in Amsterdam en de Bonte Koe in Purmerend), is de proeverij door de jaren uitgegroeid tot de grootste blindproefwedstrijd door bierliefhebbers.

In 2006 is er van meerdere proefavonden in diverse cafés overgegaan naar één evenement in een Nederlandse brouwerij waar de deelnemende bieren door de proevers in een competitie beoordeeld worden op het ‘lekker’ zijn. Het lekkerste bockbier hoeft niet het beste bockbier te zijn maar wordt door de panelleden wel als het lekkerste bockbier beoordeeld. Er wordt een tweedeling gemaakt in de deelnemende bockbieren, waarbij geldt dat een alcoholpercentage t/m 7% alcohol als standaard bockbier wordt beschouwd en boven de 7% alcohol als zwaar bockbier. Alleen op fles gebottelde herfstbocken die commercieel in de markt gezet zijn worden in de proeverij opgenomen.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open