SE10 BREWING

Hoboken, waar de brouwers wort koken

Op het eerste zicht is Hoboken een ietwat grauwe en geïndustrialiseerde gemeente aan de rand van de stad Antwerpen. Maar als we iets dieper graven vinden we een aantal pareltjes in dit Antwerps district.

Denk maar aan Fort 8, één van de acht Brialmontforten, die deel uitmaakten van de fortengordel rond Antwerpen of aan het Sorghvliedt Park, een oase van rust in het hart van Hoboken. Het heeft weelderige groene paden, een vijver en historische gebouwen. In archeologische middens is de gemeente bekend omwille van de vondst van een relatief volledig mammoetskelet in de negentiende eeuw. Japanse toeristen stromen er in drommen toe om de woonplaats van Nello en Patrasche te bezoeken. Twee fictieve personages die hun oorsprong vinden in de roman ‘Een Hond van Vlaanderen’, geschreven door de Engelse schrijver Ouida. Een klein standbeeld dat de onverbrekelijke band tussen mens en dier uitdrukt is zelf een waar bedevaartsoord.

Hoboken heeft echter een nieuwe topattractie, de ‘SE10’ brouwerij. Antwerpenaar Sven Kerstens richtte na de Covid epidemie een nieuwe Craft Brewery op in de iconische Blikfabriek. Dat Sven van aanpakken weet is een understatement, na een periode bij werelds grootste brouwer ‘AB InBev’ en een passage bij werelds bekendste ‘craft’ brouwer ‘Brewdog’ kan hij de nodige adelbrieven voorleggen. Hij kocht een bouwinstallatie in China en na het nodige finetunen ging hij aan de slag. De bieren zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en zijn perfecte voorbeelden van internationale ‘craft’ bieren. Voorlopig zijn ze enkele verkrijgbaar op vat. In een tweede fase volgen bieren op  blik.

De naam van de brouwerij klinkt misschien wat vreemd in de oren. SE10 is de postcode van Greenwich (South East Londen) waar Sven een tijdje woonde en voor Brewdog in de brouwketel roerde. De brouwerij is geïnspireerd door de Engelse ‘craft’ bier scene en het is deze ervaring die ze wilt delen met de consument.

Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en boeiende bierervaring, SE10 heet je van harte welkom om de wereld van ‘craft’ bier te verkennen. Een kleine tip: proef zeker de Tripel IPA: ‘Way Beyond’.

  • Brouwerij: SE10 (BE)
  • Volume: 30 cl (Vat)
  • Alcoholvolume %: 10%
  • Kleur: Licht troebele gele kleur met een witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Intense neus met hinten van tropisch fruit en een zoete zweem.
  • Smaak: Volmonding, mooie moutstructuur, zoete aanzet gevolgd door hinten van fruit en hop, lange warme finale met een kleine alcoholtoets. Gevaarlijk doordrinkbaar.
  • Foodpairing: Gegrilde garnalen met fruitsalsa , Stichelton kaas.
  • Muziek tip: John Coltrane ‘Blue Train’

Foto’s © SE10

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open