LINDEMANS FARO

Ons Wekelijks Bier

Maandag vieren we de Dag van de Arbeid en dus hebben we een verlengd weekend in het vooruitzicht want die dag wordt er net NIET gewerkt. Het is tijdens het eerste congres van de Tweede Internationale (in 1889) dat 1 mei werd gekozen als de dag waarop via demonstraties en acties zou worden gestreden voor de achturige werkdag. Ondertussen is dit een feit en we kunnen die militanten dus maar dankbaar zijn dat ze onze werkdagen verkort hebben en we er bovendien een betaalde feestdag bij hebben gekregen om dat gepast te herdenken.

Herdenken doen we het best met een bier in de hand en deze keer kiezen we voor de Faro van Lindemans. Eenjarige lambiek wordt vermengd met wat kandijsuiker om er de scherpe kantjes van te verzachten. Tot ver in de 19e eeuw was faro erg populair in het Brusselse, waarna het wat verdrongen werd door andere bieren en drankjes. De laag alcoholische drank met de toevoeging van suiker was ook welkom bij de arbeiders om te recupereren van een dagje werk en het suikerpeil weer wat op niveau te brengen. Gepast om een dag te vieren waardoor wij net meer recuperatietijd hebben gekregen. Of zoals elke rechtschapen Italiaan zou zeggen : dit weekend ‘non farò niente’.

Bier: Lindemans Faro-Lambic

  • Brouwerij: Lindemans (BE)
  • Alcohol Volume %: 4,5%
  • Volume: 25 cl
  • Kleur: Diep koper-amber. Erg helder. Lichte fijne schuimkraag dat goed stand houdt.
  • Geur/Aroma’s: Rijpe rode appeltjes, kandijsuiker. Hout. Licht fenolisch (Brett). Elegant en fris zurig.
  • Smaak: Ronde en vrij zoete aanzet. Kandijsuiker. Aangenaam koolzuur dat het mondgevoel verfrist. Licht. Zachte zurigheid die de zoetigheid net voldoende weet uit te balanceren. Zoetzure afdronk met een zacht houterige toets. Fris en dorstlessend.
  • Food pairing: Slaatje met gestoofde peren en geitenkaas, varkenskotelet met roquefort saus, kip met appelmoes en verse frietjes.

Brouwerij Lindemans wist met haar Faro een gouden medaille weg te kapen tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge en dat in de felbevochten categorie van de ‘Speciality beer (Less than 7 ABV)

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open