MAC & CHEESE

en Palm Hop Select.

De mac and cheese, oftewel macaroni en kaas, is een echte klassieker. Dit gerecht is vooral in de Angelsaksiche landen geliefd als snelle, makkelijke en goedkope maaltijd. Het is het ultieme comfort food. Van oorsprong is dit een Italiaanse gerecht. Aanvankelijk maakte men om en om een laagje gare pasta, boter en Parmezaanse kaas. Dat deed men in een hete oven en het gerecht was klaar. Volgens de overlevering was de Amerikaanse president Jefferson (1743-1826) een grote fan en introduceerde hij het gerecht in de Nieuwe Wereld. Een klassieker was geboren.

Ingrediënten:

  • 300 gr macaroni
  • 75 gr goede boter
  • 40 gr bloem
  • 50 cl volle melk
  • 150 gr geraspte Brugge Oud kaas
  • 150 gr geraspte jonge mimolette kaas
  • 250 gr Meesterlyck-ham in blokjes gesneden
  • Twee sneden verkruimeld witbrood
  • Snuifje nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg langzaam de bloem toe. Met de klopper los roeren tot er een roux ontstaat (je moet een lichte hazelnootgeur krijgen).
  4. Voeg langzaam de melk toe en breng aan de kook.
  5. Roer met een garde tot een romige saus.
  6. Voeg 100 gram oude en 100 gram jonge kaas toe en roer door totdat deze gesmolten is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Meng de kaassaus en hamblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Pairing:

We pairen deze klassieke pastaschotel met een Palm Hop Select. Dit amberkleurige en stevig (naar Belgische maatstaven) gehopt bier is een ideale partner. Het moutige karakter van het bier vindt mooi aansluiting bij de pasta en het broodkruim, de volle smaak past bij de romige kaassaus. De hippe bitterheid zorgt voor een frisse toets en reinigt het pallet.

Cover © Freepik

Foto © Palm Breweries

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!