MARIUS BEER

Ons Wekelijks Bier

Je vraagt misschien wel af waarom we nu met een Frans bier komen op deze ‘cinco de mayo’, de nationale feestdag van Mexico? Wel, wat een feestdag is voor Mexico is voor Frankrijk een dag dat ze waarschijnlijk liefst in de geschiedenisboeken zouden schrappen. Die dag in 1862 ging het toen oppermachtige Franse leger de Mexicanen een lesje leren. Ze hadden achterstallige schulden en dat was een goed excuus om daar binnen te vallen met in het achterhoofd dat men er maar meteen ook weer een marionettenstaat van kon maken. De Slag bij Puebla verliep echter net iets anders dan verwacht en de Fransen mochten met de staart tussen de benen weer huiswaarts. Een jaar later lukte het met 5 keer meer soldaten wel, maar de stunt van het zwakke Mexicaanse leger in 1862 bleef in de analen als een blamage voor de Fransen en een heroïsche dag aan de andere kant van de oceaan.

Vandaar dat deze dag herdenken met het ‘Beste Franse Bier’ van de laatste editie van de Brussels Beer Challenge (Brewpark Trophy), geen toevallige keuze is. Vooral als dit een Göse is die het wat zure gevoel bij de Fransen wel wat moet illustreren. Maar goed, een nederlaag doorspoelen met een ‘winner’ !

Bier: Marius Beer

  • Brouwerij: Brasserie Bisaiguë (FR)
  • Alcohol Volume %: 4,0%
  • Volume: 33 cl
  • Kleur: Licht roze met een paarse gloed. Wazig. Luchtige schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Zacht moutige hint op de achtergrond. Fris zurig. Citrus (limoen). Kruidig.
  • Smaak: Zachte aanzet. Fruitige hinten (bessen, limoen). Goed geïntegreerde en gedoseerde zurigheid. Kruidige en wat pikante afdronk (kruidig). Origineel en dorstlessend.
  • Food pairing: Boterham met kop, fish & chips.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open