Een echte ouderwetse burger pairen we natuurlijk graag met een bier van de Oldskool Brewery. Eigenaar en stichter Dennis Kort heeft altijd de droom gehad om een eigen biermerk te hebben. Door zijn ervaringen bij Slijterij Nijsten, de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij St. Christoffel, geraakt Dennis vanaf 2008 gefascineerd door bier. Om zijn kennis na zijn brouwerijwerk te vergroten volgde hij StiBON. Na het behalen van zijn diploma in Oostenrijk (Doemens) mocht hij zichzelf op 25-jarige leeftijd ook nog eens Internationaal Biersommelier noemen. De op-een-na-jongste ter wereld destijds. De bieren van Oldskool zijn zuiver, ouderwets -in de beste zin van het woord- en ongelooflijk smakelijk.
Ingrediënten:
- 500 g rundergehakt
- 3 el ketchup
- 1 el mosterd
- 1 tl worcestersaus
- 2 eierdooiers
- 1 rode ui
- 4 sneetjes cheddar
- 2 zoete uien in ringen gesneden
- 150 g ijsbergsla
- 2 tomaten in sneetjes
- vers gemaakte mayonaise
- 4 broodjes
- verse hoeveboter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Snipper de rode ui heel fijn.
- Meng het gehakt met de gesnipperde rode ui, de mosterd, de ketchup, de worcestersaus en de eierdooiers. Kruid met peper en zout.
- Maak vier burgers van het gehakt.
- Smelt een klontje hoeveboter en karameliseer de zoete uien.
- Smelt de rest van de hoeveboter en bak de burgers drie minuten aan elke kant in de hete hoeveboter.
- Leg een sneetje cheddar op elke burger en zet de burgers onder de grill tot de kaas smelt.
- Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat mayonaise en beleg met aantal blaadjes sla.
- Leg er een hamburger op.
- Werk af met een toefje ketchup, tomaten en de gekarameliseerde uienringen.
Pairing:
We pairen deze Oldskool Burger met een Oldskool Natte Droom. De ultieme droom voor alle fresh hop liefhebbers die Nederland en de rest van de wereld rijk is. Een ‘Keizerlijke’ DIPA voor liefhebbers van bitter bier. Het bittere en koppige karakter van het bier snijdt, als een warm mes door boter, door de smeuïgheid van de burger. De stevige moutstructuur ondersteunt het rundergehakt. Een top combi.
Foto © Bart Van der Perre