OTOMAT: HEAVENLY PIZZA & BEER

Het Antwerpse restaurant Otomat – Heavenly Pizza staat voor ‘not ordinary pizza’s’ en een uitstekend bierkaart. Vergeet even de Italiaanse tradities, bij Otomat zijn de pizza’s beerish’.

Het pizzadeeg wordt met Duvel-gist gemaakt! De pizzabodem wordt op steen gebakken en vervolgens gevuld met klassieke en minder klassieke toppings. Probeer zeker de ‘Give Pears a Chance’, een verrassende combinatie van peer en blauwschimmelkaas. Met die Liefmans Goudenband is dit echt wel hemels, want ja, hier hoort bier bij en niet perse een Chianti of ander Italiaans druivensap. De bieren zijn grotendeels afkomstig uit de Duvel Moortgat-stal, aangevuld met een aantal klassiekers (Orval, Westmalle en Gouden Carolus). Een gevarieerd assortiment zodat je bij elke pizza de perfecte begeleider kunt vinden. Veel zoeken moet je trouwens niet doen daar bij elke pizza op het menu ook een biertip wordt meegegeven. Freestylen is evenwel niet verboden natuurlijk.

Ook het interieur is niet alledaags. De golfplaten tegen de wand, de verluchtingsbuizen en het gebruik van staal verrassen. Deze zaak is een absolute aanrader. Er zijn ook Otomats in Brussels, Gent, Brugge en Leuven. Die heb we echter nog niet persoonlijk kunnen uittesten, maar we zijn er wel volledig van overtuigd dat de standaard daar even hoog ligt en de pizza’s dus even ‘heavenly’.

Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen

www.otomat.be

Foto’s © Otomat

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open