PLANÈTE BIÈRE

Terug in vol ornaat

Dat het op evenementenvlak bewogen tijden zijn geweest moeten we waarschijnlijk niet meer met een tekening uitleggen … zo ook voor Planète Bière waarbij het evenement in vorige edities werd beperkt tot professionelen en bovendien op één hoopje kwam met andere evenementen als France Quintessence, Paris Cocktail Festival en Rhum Fest. Maar alles komt terug en voor haar achtste editie keert Planète Bière terug naar het Paris Event Center als een volwaardig evenement. De ‘place to be’ voor iedereen die de bierwereld aan warm hart toedraagt.

De bezoekers zijn divers en hebben elk hun eigen reden om dit evenement voor geen geld ter wereld te willen missen. Er zijn de trouwe bezoekers die er vanaf het begin bij waren, de ‘biergeeks’ en grote liefhebbers die elk jaar met grote spanning op de beurs zitten te wachten. Er zijn neofieten die zich verbazen over de grote verscheidenheid en rijkdom aan bier. En er zijn uiteraard ook de professionelen (distributeurs, importeurs, eigenaars van brewpubs, cafébazen, restauranthouders, sommeliers, barmannen, enz.) die de nieuwe producten van de brouwers komen proeven en collega’s ontmoeten.

De aanwezige brouwerijen, een mix van Craft, nieuwe en gevestigde brouwerijen, elk met hun eigen geschiedenis en verhaal, kiezen Planète Bière om hun allernieuwste creaties voor te stellen.

Een evenement dat een belangrijke bijdrage levert voor de promotie van de biercultuur en het dynamisme van de Franse biersector.

Activiteiten & lezingen

Er valt ook wat op te steken door deel te nemen aan enkele activiteiten. Zo zijn er de boeiende smaakateliers die je introduceren in de mooie pairing van bier met oesters of het huwelijk van bier en kaas, is er een workshop over mout, enz.

Tenslotte zullen ook dit jaar lezingen worden gehouden door brouwers, bierjournalisten, bierdeskundigen, … Alle onderwerpen komen aan bod: geschiedenis, techniek en technologie, proeven, opleiding, juridische zaken, export, … Lezingen die ook live zullen worden uitgezonden op verschillende platformen.

Wil je dit ook niet missen?

Het is op 27 en 28 maart 2022 dat je in het Paris Event Center moet zijn ! De beurs gaat bovendien voor een nieuwe setting om de beleving nog wat mooier te maken … we kijken er naar uit.

OPENINGSUREN

  • Particulieren: zondag 27 maart van 12u tot 19u
  • Professionelen: maandag 28 maart 10u tot 18u (enkel op uitnodiging)

TICKETS www.planete-biere.com

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open