PROVENÇAALSE KABELJAUW À LA WESTMALLE

Provençaalse kabeljauw à la Westmalle is een lekker stukje vis met een zalige tomatensaus, op smaak gebracht met Westmalle Tripel. Natuurlijk drinken we een Westmalle Tripel bij deze eenvoudige lekkernij. Wat had u anders gedacht?

Ingrediënten:

  • 4 stukken kabeljauwfilet van 200 gr
  • Bloem
  • 6 ontpitte en in stukken gesneden tomaten
  • 3 rode paprika’s in repen gesneden
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperd teentje knoflook
  • Bouquet garnie
  • Scheutje Westmalle Tripel (de rest van het flesje maken we soldaat)
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een grote kookpot.
  2. Voeg de ui, look en paprika toe.
  3. Kruid de visfilet met peper en zout en bestrooi met bloem.
  4. Leg de visfilet op de groenten.
  5. Voeg de tomaten en het scheutje Westmalle Tripel toe.
  6. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten zacht sudderen.
  7. Bestrooi met de peterselie en dien op met stokbrood.

Pairing:

Dit is een zomers en enorm smakelijk gerecht met de nodige diepgang, dat schreeuwt om een machtig bier. Een Westmalle Tripel past perfect in dit plaatje met zijn fruitige esters, zoete mout en fijne bitterheid. De smaken van het bier vormt een perfecte symbiose met het gerecht.

Cover © Visit Flanders

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!