Tijdens het festival ‘Antwerpen Barok 2018’ staan de schijnwerpers op Rubens. Hij is één van de meest invloedrijke kunstenaars ooit en de beroemdste inwoner van Antwerpen. Sinds een tijdje kan u op tal van plaatsen een gedurfd en overdadig programma waarin oude en nieuwe barok clashen en borrelen, ontdekken. Alles is geïnspireerd door Rubens en zijn barokke vormentaal. De innerlijke mens moet natuurlijk ook versterkt worden. Een stukje Rubens en glas Westmalle ‘Extra’ passen perfect in de sfeer.
De Rubens kaas is een halfharde kaas genoemd naar de Antwerpse grootmeester Pieter-Paul Rubens. De kaas heeft een rijke en uitgesproken, doch zachte smaak. Het zachte en smeuïge zuivel is lichtgeel van kleur met enkele gaatjes. De kaas verwijst naar de traditie van kaas maken in de Antwerpse kempen. We serveren de kaas met een Westmalle Extra. Het frisse, licht fruitige en hoppige bier past uitstekend bij de kaas. De fruitige gist sluit aan bij de gewassen korst. De pareling en de lichte bitterheid zorgen ervoor dat het pallet gereinigd wordt.
Foto’s ©Kaasmakerij Passendale en Stad Antwerpen.