Een blikje sardienen in olie kan een banaal gerecht zijn of kan een ware traktatie zijn. De artisanale visconserven van Jean de Luz behoren tot deze laatste categorie. De visjes worden aangekocht op de veiling van Saint-Jean-de-Luz en worden geconserveerd volgens de traditionele methode. De sardienen worden eerst gezouten en vervolgens gedroogd. Uiteindelijk gaan ze samen met extra vierge olijfolie en citroen in glazen bokalen. Een licht gegrild stukje stokboord met olijfolie, veel meer heb je niet nodig bij deze lekkernij.
We combineren deze delicatesse met een Schneider ‘Meine Hopfenweisse’. De subtiele toets van citrus past perfect bij de citroen. De zijdezachte structuur van het bier gaat mooi samen met de karaktervolle sardientjes. De hopbitterheid doorbreekt de olie van de sardienen.
Jean de Luz visconserven worden in België verdeeld door Cru.
De bieren van Schneider worden in België verdeeld door Dranken Geers.
Cover © Jean de Luz
Foto © Bart Van der Perre