TALKING HEADS

Peter Buelens

Peter is de PR & Communication Manager van Brouwerijen Palm, De Hoorn & Rodenbach. Hij is een top professional en een echte levensgenieter!

Naar wat kijkt u graag?

Ik ben verslaafd aan nieuws en daar zal mijn job wel iets mee te maken hebben. Ik schuim dus naast bier, nieuwssites af. ’s Avonds kijk ik steevast naar Ter Zake en De Afspraak, verder ben ik eigenlijk geen TV-kijker, ik ben zowat de enige in Antwerpen die geen digitale televisie abonnement heeft denk ik. In het weekend vind je me terug in de bossen van het GH Luxemburg en daar hebben we geen televisie maar wel wifi.

Wat leest u graag?

Ik verslind boeken wanneer ik op vakantie ben. Ik hou van op historische feiten gebaseerde boeken, van levensverhalen maar het mag ook wel luchtiger zijn en dan grijp ik graag naar de werken van Marnix Peeters, trouwens een echte bierliefhebber.

Naar wat luistert u graag?

Ik hou van Diana Krall, ook van klassieke muziek en de kleinkunstcollectie brengt dan weer mooie jeugdherinneringen naar boven.

Met welke persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Met levensgenieters, mensen die houden van eten en drinken. Diegenen waarmee je verhalen kan delen.

Wat is uw beste bierherinnering?

Memorabel in mijn carrière is de tijd dat ik in Nederland heb gewerkt. De brouwerij starttein 1989 een verkoopkantoor in Nederland op. Samen met Jos Rottiers trok ik naar onze Noorderburen om er ‘de blijde bier-boodschap’ over te brengen. We werden er met open armen ontvangen maar er was werk aan de winkel. Het was echt pionierswerk, na ongeveer drie jaar werd Palm er marktleider in speciaalbier en de trein was vertrokken. Na 5 jaar ben ik teruggekeerd om mij te focussen op PR, communicatie, brouwerijbezoeken en events.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Zeker niet met een jaloerse blik maar met enorm veel respect kijk ik naar de realisatie van het Bruges Beer Experience van Thibault Bekaert en Manu Maertens. Beide jonge initiatiefnemers hadden een droom, met bescheiden middelen, maar met veel doorzettingsvermogen, wilskracht en een onuitputtelijke energie hebben ze hun prachtig bierproject op de Brugse Grote Markt uit de grond gestampt. Ik ben superblij dat ikzelf aan de realisatie van hun droom een stukje heb kunnen bijdragen.

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Ik vind het eigenlijk heiligschennis dat in horecaopleidingen té weinig over onze Belgische Biercultuur wordt onderwezen. In de cursus drankenleer wordt maximaal ingezet op wijn en bier wordt stiefmoederlijk behandeld. Daarom zijn we trouwens zelf gestart met de AEHT Cornet Trophy voor Belgische Hotelscholen en proberen we zo studenten – de professionals van morgen – kennis over bierstijlen, serveertechnieken en beer & food pairing bij te brengen.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Ik eet zo graag dat het moeilijk kiezen is. Maar ok ik kies voor een combinatie van gerookte paling met ganzenlever, een megacombinatie die ik door Viki Geunes heb leren ontdekken, daarbij graag een mooie Cornet Smoked uiteraard geschonken met de serving ritual, hemels !

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open