TOOTS

Ons Wekelijks BierEerste vrijdag van de meteorologische herfst, maar ook al hebben we deze zomer best wel uitgekeken naar de komst van de regen, we stellen de komst van de herfst liefst zo lang mogelijk uit. Daarom gaan we deze vrijdag voor een echt zomers bier.

Wat zou er beter smaken dan een Toots om niet te snel in een winter bues(ette) te vallen …Toots Thielemans zou dit jaar honderd zijn geworden. Zijn harmonica blijft weerklinken en doet de harten van alle Belgen en jazz liefhebbers nog steeds wat sneller slaan. De artiest kreeg dit jaar als verjaardagscadeau en eerbetoon een eigen metrostation, een speciale plaats op de Bal National en een bier dat zijn naam draagt. Koenraad Goddeau dat reeds het initiatief nam voor het AmBassadeur bier en Goyck vond in brouwerij Lindemans opnieuw de ideale partner om zijn idool gepast te eren met een licht, dorstlessend en gedryhopped bier. Voor het Toots100-jaar werd ook een foto van de kunstenaar in het etiket verwerkt. Of dit al dan niet een tijdelijk toevoegsel is, zal afhangen van het Fonds Toots Thielemans dat de rechten beheert.Bier : TootsBrouwerij : Lindemans (BE)Volume : 33clAlcohol Volume % : 4,4%Kleur : Bleek geel en licht troebel. Fijne, romige schuimkraag.Geur / aroma’s : Fris en erg aromatisch gehopt. Fruitig, citrus, pompelmoes. Witte bloesems.Smaak : Licht en levendig. Fris fruitig. Opkomende bitterheid die nogal stevig doorbreekt in de afdronk.Foodpairing : Toastje gerookte zalm, macaroni met hesp en kaas, kaasschotel met niet te rijpe witschimmel- en geitenkazen.

Het bier wist om het eerbetoon aan Toots volledig te maken ook nog eens een zilveren medaille te behalen op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

  Deel dit artikel:

  Zelfde categorie

  Recente artikelen

  Misschien vind je dit leuk

  Advertentie
  Bier Passie Weekend