TOURNÉE GÉNÉRALE!

Of toch Minérale?

Ja, ja, het is weer 1 februari en we zijn dus weer vertrokken voor een maandje Tournée Minérale (kwestie van niet meteen in oude gewoontes te hervallen na ‘Dry January). Nu, voor alle duidelijkheid, wij doen dus niet mee. Niet omdat we ons graag te pletter zuipen of zo, maar gewoon omdat we liever het hele jaar door verantwoord met alcohol omgaan.

We gaan vooral ons sociaal leven niet ‘on hold’ zetten op een moment dat het ons niet perse uitkomt omdat ‘een hogere instantie’ heeft bepaald dat het dan net Tournée Minérale is. Of moeten we dit weekend nu echt naar het Brugs Bier Festival trekken en een watertje vragen aan de brouwer die zijn nieuwste creatie wil laten proeven …?

Het initiatief vertrekt zeker van goede intenties en alcohol mag zeker geen ‘gewoonte’ zijn. Wie thuiskomt na het werk en uit ‘gewoonte’ een pintje of een glas wijn binnen kapt zonder er verder bij na te denken, als ‘ritueel’, kan misschien best wat hebben aan die actie om de ‘gewoonte’ te doorbreken. Maar wie elke avond bij thuiskomst ‘uit gewoonte’ een pak chips kraakt, kan zich misschien ook best eens vragen stellen. Hebben we voor die persoon dan ook een ‘maand zonder chips’ nodig?

Nu goed, aan eenieder om zelf uit te maken of hij/zij behoefte heeft aan een of andere actie (of noem het regelneverij) om zijn/haar gedrag te veranderen. Wij zijn eerder van het oordeel dat het hele jaar door weten waar je mee bezig bent, het beste blijft. Een glaasje hier en daar om te genieten van een mooi brouwsel met een paar vrienden is toch nog iets anders dan dat glaasje bij thuiskomst omdat je het gisteren ook zo deed … niet?

Er is ook goed nieuws voor wie toch behoefte heeft aan wat meer regels en meedoet aan Tournée Minérale … de alcoholvrije biermarkt is in volle ontwikkeling en er zijn toch een paar heel mooie bieren op de markt gekomen in dit segment. De Playground IPA (vandeStreek) werd heus niet voor niets de ‘Europese Revelatie’ van de laatste editie van de Brussels Beer Challenge. Met de Sportzot van De Halve Maan en de Maes 0,0% heb je al een mooi pallet om de maand ‘door te komen’.

Maar zoals gezegd onze keus blijft: Geniet verantwoord, maar geniet!

En toch even meegeven … Op 6 maart begint de vasten, zo weten we al meteen waar ons aan te houden na Tournée Minérale.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open